Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς κοντά στους πληγέντες κατοίκους της Ι. Μητροπόλεως




Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στηρίζοντας τους κατοίκους της περιοχής Μακρυνείας Τριχωνίδος, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημύρες, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρωθούν μέσω των Ενοριών στις επαρχίες Μεσολογγίου και Αγρινίου, αρκετά τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, οικιακές συσκευές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η ανταπόκριση των πιστών ήταν άμεση, ώστε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, μετέφερε μαζί με κληρικούς και λαϊκούς και διένειμε στους κατοίκους του χωριού Ζευγαράκι, τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν.
Σημαντική ήταν η συνδρομή των υπηρεσιών της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που με τους καταλλήλους ανθρώπους βοήθησε τόσο στη μεταφορά των συγκεντρωθέντων ειδών πρώτη ανάγκης, αλλά και διευκόλυνε, από την στιγμή των καταστροφών, την πρόσβαση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου στα σπίτια των πληγέντων, ώστε να ενισχυθούν κατά τη δοκιμασία τους.
Ο Σεβασμιώτατος, κατά την διανομή των αγαθών, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και πάλι με τους κατοίκους, ενώ πολύ συγκινημένος εξέφρασε και δημόσια τις ευχαριστίες του προς το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, για την άμεση και πλούσια ανταπόκριση προς στο κάλεσμά του.
Η ανθρωπιστική αυτή προσφορά των πιστών είναι ένα μεγάλο γεγονός, το οποίο αποδεικνύει τόσο τα φιλότιμα και φιλάνθρωπα αισθήματα που τρέφουν τα μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν πάντοτε προς τις πρωτοβουλίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.