Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Θέμα : 2/39 Σύνταγμα Πεζικού. Συνιστούμε εκ νέου: Στρατηγική – Σοβαρότητα - Υπευθυνότητα



Κύριε Δήμαρχε,

ο Δημόσιος διάλογος για κορυφαία ζητήματα της πόλης απαιτεί πολιτικό πολιτισμό και συγκεκριμένες θέσεις. Η πόλη έχει πληρώσει πολύ ακριβά τις ανούσιες διαπραγματεύσεις του παρελθόντος οι οποίες εξαντλούνταν σε ψηφίσματα, ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή και στήριξη φορέων για ειλημμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης  έστω και άδικες όπως εκείνη για το ΤΕΙ μας. Η σπουδή μας που διακατέχεται από έντονη ανησυχία αφορά τις επίσημες θέσεις της δημοτικής αρχής που ακόμη και αν υπάρχουν προφανώς δεν έχουν συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. 

Εάν εσείς είστε ευχαριστημένος από τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης και τα αντανακλαστικά σας περιορίζονται σε ένα ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου εμείς μάλλον ανησυχούμε. Γιατί έχουμε βιώσει στην Πράξη ότι επιθυμίες ή αιτήματα δίχως τεκμηριωμένη ώριμη και υλοποιήσιμη πρόταση παραμένουν φρούδες ελπίδες.
Είναι βέβαιο ότι ο Δήμος μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο ο γόνιμος διάλογος δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη  αλλά ευκαιρία για συναινέσεις και εντέλει θετικά αποτελέσματα.

Υ.Γ. 1 Όπως είδαμε σε χθεσινό ηλεκτρονικό δημοσίευμα με τίτλο «Ανοικτό, ενεργό και εμπλουτισμένο το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης» άλλοι δήμοι δεν κοιτάζουν απλά αλλά έχουν ήδη κανονίσει την επόμενη μέρα.
(http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/anichto-energo-ke-ebloutismeno-11o-syntagma-pezikou-tripolis/)

Υ.Γ. 2 Με το κείμενό σας προσπαθείτε για άλλη μια φορά να μας βάλετε απέναντι σε τρίτους. Η τακτική αυτή είναι γνωστή. Σας λέμε λοιπόν ότι όχι μόνο δεν απαξιώνουμε αλλά ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς όλους εκείνους(φορείς, δημότες, Δημάρχους, Βουλευτές κλπ) που με τον τρόπο τους στηρίζουν τα αιτήματα του Δήμου μας. Άλλωστε το «Δήμος για τα Παιδιά μας» για εμάς δεν ήταν απλά ένα όνομα συνδυασμού αλλά στάση ζωής θέλοντας με κάθε τρόπο και δίνοντας το 100% των δυνάμεων μας να αφήσουμε κάτι καλύτερο στις γενιές που έρχονται.


              Κων/νος Γιαννόπουλος                                Σπύρος Διαμαντόπουλος
                              
                               Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου