Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"

Συνεδριακό κέντρο και Πολεμικό Μουσείο

«Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα υπάρξουν για το Μεσολόγγι θα ισοσκελιστούν ή και θα υπερκεραστούν, διότι στο χώρο του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων πρόκειται να δημιουργηθεί συνεδριακό κέντρο και Πολεμικό Μουσείο». Τάδε έφη Δημήτρης Βίτσας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του νομού μας κ. Βαρεμένος.

Ο κ. Βαρεμένος έθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας το θέμα των οικονομικών επιπτώσεων που θα υπάρξουν για την πόλη μας από την σχεδιαζόμενη κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και έλαβε την ανωτέρω απάντηση.
Έτσι λοιπόν διατυπώθηκε για πρώτη φορά από επίσημα χείλη αυτό που γνώριζαν όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ», το επικείμενο λουκέτο του 2/39 Σ.Ε. Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός το μέτρο είναι γενικό για όλη τη χώρα και για όλα τα κέντρα νεοσυλλέκτων. Επομένως και για το Μεσολόγγι.
Η προοπτική δημιουργίας Συνεδριακού Κέντρου και Πολεμικού Μουσείου φαίνεται καλή ως εξέλιξη. Αρκεί και μόνο να πραγματοποιηθεί γιατί πολλά και διάφορα ακούγονται τον τελευταίο καιρό  για την τύχη των κτιριακών εγκαταστάσεων του στρατοπέδου αλλά και του χώρου του πεδίου βολής…
Ας μην επαναπαυόμαστε λοιπόν στα λεγόμενα του υπουργού γατί τα δεδομένα αλλάζουν και εύκολα και γρήγορα. Το σενάριο είναι γνωστό και το έχουμε δει πολλές φορές!
Οι καιροί ου μενετοί…
Υ.Γ.1 Για το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία τι προοπτικές υπάρχουν;
Υ.Γ.2 Κρίμα που δεν έχουμε πια τα αεροπλάνα και τα τεθωρακισμένα που τοποθετήθηκαν προσωρινά στο χώρο του λιμανιού επί δημαρχίας Πρεβεζάνου. Θα μπορούσαμε να τα βάλουμε κι αυτά  στο νέο Μουσείο. Μπορεί όμως και να τα ξαναφέρουμε πίσω. Ποτέ δεν είναι αργά!!!
***
Περιφερειακό συνέδριο και Μεσολόγγι

Στις 5 & 6 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιείται στην Πάτρα το Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Το συνέδριο αυτό διοργανώνεται από την ΠΔΕ και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και θα παραστεί ο Πρωθυπουργός. Σε σχετικό δελτίο που εξέδωσε ο περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας κάνει λόγο για έξι άξονες στρατηγικής για την ανάπτυξη της Περιφέρειας αναφέροντας συγκεκριμένα τον τομέα Υποδομών, τα ενεργειακά δίκτυα, το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα εγγειοβελτιωτικά δίκτυα, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Αυτό το οποίο διαπιστώνει κανείς είναι η παντελής έλλειψη αναφοράς στο Μεσολόγγι. Γίνεται λόγος για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό, την συνέχιση της Ολυμπίας οδού μέχρι την Τσακώνα, την Αμβρακία οδό, την έλευση του φυσικού αερίου, την δημιουργία φοιτητικών εστιών σε Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα και Αγρίνιο. Αυτές είναι οι διεκδικήσεις της Περιφέρειας. Για το Μεσολόγγι τίποτα. Ούτε για την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστη το ΤΕΙ με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», ούτε για την έλευση του φυσικού αερίου από την πόλη μας η οποία ως γνωστό είναι αποκλεισμένη απ’ αυτό το ενεργειακό δίκτυο.
Λέτε να μας φυλάει καμία έκπληξη ο Πρωθυπουργός και να συμπεριλάβει στις εξαγγελίες του την πόλη μας; Υπομονή λίγες μέρες και θα μάθουμε. Καλύτερα όμως κρατάτε μικρό καλάθι…