Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ



Γράφει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ατσαλάκης

Την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου και από ώρα 8.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα θα διεξα­χθεί ψηφοφορία μελών της Δημοτικής Οργάνωσης Ι.Π. Μεσολογγίου του ΚΙ­ΝΑΛ για την ανάδειξη Αντιπροσώπων που θα λάβουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου (Αθήνα, 30-31/3/2019).
Η μαζική συμμετοχή των μελών είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, διότι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του Συνεδρίου. Επίσης, θα κα­θορίσει την ετοιμότητα και δυναμικότητα στις κρίσιμες επερχόμενες εκλογές (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και ίσως και εθνικές).

Ταυτόχρονα, θα είναι μια πρώτη απάντηση συσπείρωσης και αντί­στασης του κινήματός μας, μελών και φίλων, στην επιχειρούμενη «συμπίεση» του χώρου μας, τη δικομματική πόλωση και οξύτητα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Θυσιά­ζουν για πρόσκαιρα κομματικά οφέλη την κοινωνική συνοχή του λαού μας, καλλιεργώντας ανούσιες και στείρες αντιπαραθέσεις, μίσους και διχασμού. Την ώρα που απαιτείται εθνική συνεννόηση στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα και περιμένει ο λαός να «γευθεί» τους καρπούς των θυσιών του.
Όταν η Δημοκρατία και οι θεσμοί δοκιμάζονται με «αποστασίες» και «εξαγορές», επιχειρούν να εξαφανίσουν τον «ενδιάμεσο χώρο» τους και ειδι­κότερα στέφονται στο ΚΙΝΑΛ που αντιστέκεται και αντέχει. Και είναι θλιβερό η «επίθεση» με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να προέρχεται κύρια απ΄ το κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει τα ποσοστά του να συρρικνώνονται, αποτέλεσμα της  πολιτικής του αναξιοπιστίας. Όταν μάλιστα η πολιτική της Κυβέρνησής του ανέβασε τα ποσοστά της ακροδεξιάς και έφερε την ΝΔ προ των πυλών. Αλή­θεια, σκοπεύουν και θέλουν να μην είναι τρίτο κόμμα στη Βουλή το ΚΙΝΑΛ και σε πιθανή μη αυτοδυναμία να δοθεί η τρίτη εντολή στη Χρυσή Αυγή! Κατά τα άλλα, κεντροαριστερά, γέφυρες κ.α. υποκοριστικά και υπόθαλψη. Όμως αυτά μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν και θα είναι ηχηρή η παρουσία μας. Ο λαός γνωρίζει και κρίνει.