Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"



«Άντρο αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου». Με τον τίτλο αυτό σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός «Η Κοινωνία μπροστά» του κ. Παπαδόπουλου, καταγγέλλονται για άλλη μια φορά τα τεκταινόμενα στην συγκεκριμένη επιχείρηση του Δήμου. Αυτή τη φορά έρχεται στο φως άλλη μια απ’ ευθείας ανάθεση στην εταιρία ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΕ (συμφερόντων υιού Ι. Τέγα) ποσού 5.972 ευρώ για τον καθαρισμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΚΔΑΠ Αιτωλικού και Νεοχωρίου, τα οποία φιλοξενούνται σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου!

«Ντροπή σας! Τη στιγμή κατά την οποία ο Δήμος απασχολεί 50 έως 60 άτομα στην καθαριότητα, από το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, εσείς κάνετε απευθείας αναθέσεις με συναφές αντικείμενο εργασιών, σπαταλώντας δημοτικό χρήμα και υπηρετώντας τη διαπλοκή σε όλη της το μεγαλείο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει. Μάλλον έχει χαθεί κάθε μέτρο. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις εκλογές θα δούμε πολλά ακόμα!
Βέβαια το πιο δυσάρεστο είναι ότι δεν «ιδρώνει» το αυτί κανενός. Τουλάχιστον αυτών που θα ‘πρεπε να ιδρώνει…
***
Επίτιμο δημότη ήθελε να κάνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δήμαρχος και να του δώσει το χρυσό μετάλλιο της πόλης. Όπως ανέφερε στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώτος Πολίτης της χώρας βοήθησε ώστε να παρθεί πίσω η απόφαση του υπουργού και να μην περάσει στο Υπερταμείο ο Κήπος των Ηρώων, ενώ παράλληλα βοήθησε και για την μετατροπή σε μουσείο του 2/39 ΣΕ. 
Η πρόταση του Δημάρχου πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Την πρόταση  καταψήφισαν οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπ. Διαμαντόπουλος, Ευαγγελία Τσέλιου-Παναγοδήμου και ο Δ. Μακρής, ενώ παρόντες δήλωσαν οι Θ. Μαργαρίτης και Δ. Κοκοτός. Παρά την προσπάθεια να πειστούν οι αντιδρώντες και να υπερψηφίσουν την πρόταση κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε, οπότε η απόφαση θα ανακληθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Ο καθένας προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη ενόψει των δημοτικών εκλογών» μας σχολίασε για τα συμβαίνοντα στο Δημοτικό Συμβούλιο παλαιός αυτοδιοικητικός.
Το άσχημο είναι ότι οι αντιπαραθέσεις αυτές γίνονται σε βάρος θεσμών όπως αυτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, συμπληρώνουμε εμείς…
***
Λεφτά εδώ, λεφτά εκεί, λεφτά και παραπέρα! Μας έχουν πάρει τα μυαλά πέρα ως πέρα…