Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Κυριακή 3 Μαρτίου: 1η «Εσπερίδα» 2019 στην ενότητα Οινιαδών



Την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Κατοχής Οινιαδών με την διοργάνωση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Πνευματικού Κέντρου, η 1η «Εσπερίδα» 2019 που είναι αφιερωμένη σε μια από τις βασικές καλλιέργειες της πεδιάδας των Οινιαδών, όπως είναι τα εσπεριδοειδή και ειδικότερα Πορτοκάλι και Μανταρίνι

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 1ης «Εσπερίδας» περιλαμβάνει ομιλίες από τους:
·         Κανάτα Παναγιώτη Γεωπόνο Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου – Ναυπακτίας «ΕΝΩΣΗ» με θέμα: «Προοπτικές της καλλιέργειας Εσπεριδοειδών στην περιοχή των Οινιαδών»
·         Βίκη Χονδρογιάννη – Γεωπόνο Καρβελάς & Σια ΑΒΕΕ με θέμα : «Θρέψη Εσπεριδοειδών – Βιοδιεγέρτες»
·         Παναγιωτόπουλο Χρήστο – Γεωπόνο Τμηματάρχη Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου ΔΑΟΚ Αιτωλ/νίας με θέμα: «Τριστέτσα, απειλή στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών»
·         Δρ. Τριαντακωνσταντή Δημήτριο Γεωπόνο, καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ερευνητή ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» με θέμα: Η επίδραση των εσπεριδοειδών στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής».
·         Δρ. Πρωτοπαπαδάκη Ευτύχιο, Ειδικό καθηγητή Εσπεριδοειδών (on line σύνδεση με Χανιά) με θέμα: «Παρεμβάσεις των προβλημάτων των εσπεριδοειδών».

Θ’ ακολουθήσει συζήτηση όπου οι παραγωγοί θα μπορούν να θέσουν σχετικά ερωτήματα προς τους ομιλητές.
   Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών και του διαλόγου, το πρόγραμμα της 1ης «Εσπερίδας» θα συνεχισθεί στο χώρο της κεντρικής πλατείας Κατοχής (ώρα 13.00 μ.μ.) με προσφορά εδεσμάτων στους επισκέπτες με βάση το πορτοκάλι και το μανταρίνι. Θα συμμετέχουν επίσης τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: ΑΣ ΑΧΕΛΩΟΣ Κατοχής, Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Πολιτιστικού και Αθλητικού Ομίλου Νεοχωρίου – Ενεργοί Πολίτες και Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς «Αγία Αγάθη».