Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

«ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ» Ελληνικός Κινηματογράφος 1938-1968


Η «Διέξοδος» σε συνεργασία με την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου
παρουσιάζει στο Παπαστράτειο Μέγαρο την έκδοσή της  

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020  στις 8.30 το βράδυ  η «Διέξοδος» σε συνεργασία με την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου θα πραγματοποιήσει στο Παπαστράτειο Μέγαρο   βιβλιοπαρουσίαση  του λευκώματος του δικηγόρου και συλλέκτη  ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών Γιάννη Μπαρδάκη  «ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ – Ελληνικός Κινηματογράφος 1938 - 1968».
Πρόκειται για ένα λεύκωμα που εξέδωσε o Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός  «Διέξοδος» βασισμένο στις εξαντλητικές έρευνες του συγγραφέα που πλημυρίζει από νοσταλγία και μνήμες.
 
Μια επίπονη και γοητευτική περιπλάνηση στη μαγεία του Ελληνικού Κινηματογράφου, μέσα από  ταινίες που καλύπτουν ένα χρονικό εύρος τριάντα ολόκληρων χρόνων.
Από την αφετηρία του το 1938 με την πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία έως την κορύφωσή του το 1968 που επήλθε το «τσάκισμά του» με την «εισβολή» της τηλεόρασης.
Ένα βιβλίο που αναδεικνύει αυτούς που θεμελίωσαν και στέριωσαν τον ελληνικό κινηματογράφο.
Ένα άλμπουμ 410 σελίδων και ισάριθμων φωτογραφιών που μας «συστήνει» τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς των πιο σημαντικών έργων τέχνης που απόλαυσαν για τριάντα χρόνια οι έλληνες σινεφίλ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Τσακανίκα και Αποστολία Πάστρα  με συντονίστρια την  επιμελήτρια του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» Ειρήνη Καρανικόλα.
 Για την εκδήλωση  δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.