Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Από την     Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας  Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»  ανακοινώνεται ότι κατόπιν συνεδρίασης της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:
Όλες οι είσοδοι του Νοσοκομείου θα κλείσουν και η προσέλευση των ασθενών θα γίνεται μέσω μίας εισόδου μόνο, η οποία βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του κυλικείου.

·  Οι ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή ΚΑΙ  έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή εντός των τελευταίων  14 ημερών  πριν την έναρξη των συμπτωμάτων Ή έχουν έρθει   σε στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ (ΤΗΛ. 2105212054) ή με τον γιατρό τους.
Επίσης συστήνονται στους πολίτες τα εξής:
·      Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα                 κρυολογήματος (όπως  βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που           παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα
·      Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον     αγκώνα ή σ‘ ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.                 Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο αμέσως μετά τη χρήση σε κλειστό κάδο.
·      Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή               αλκοολούχο διάλυμα.


                                            
 Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
                                            Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου