Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Το Κλειστό γήπεδο δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς και αντιπολιτευτικές κορώνες


    Φρονούμε ότι τα σημαντικά θέματα όπως αυτό του νέου κλειστού γηπέδου για την στέγαση του «Χαρίλαου Τρικούπη» πρέπει να αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις και δεν προσφέρονται για λαϊκισμούς και αντιπολιτευτικές κορώνες.
Θέματα άλυτα και περιπλεγμένα επί σειρά ετών καλείται η νέα δημοτική αρχή να τα λύσει. Κρίνουμε ως κακόπιστη κάθε κριτική που ασκείται γιατί δεν βρήκε εκείνο το μαγικό τρόπο να τα λύσει στους πρώτους έξι μήνες θητείας της!
   Η νέα δημοτική αρχή όμως δεν στέκεται σε αυτές τις μικρότητες. Και προχωρά ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ με λίγα λόγια και περισσότερα έργα.

Το θέμα  γήπεδο Χαρίλαου Τρικούπη.
   Η Ομάδα μας, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε την 5η Οκτωβρίου παρουσιάζει νίκες, που την φέρνουν πολύ κοντά στην BasketLeague. Εγκαίρως η νέα Δημοτική αρχή με υπευθυνότητα διείδε την ανάγκη για νέο γήπεδο basket που θα πληροί τις προδιαγραφές του κορυφαίου εθνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.
   Ο ίδιος ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος επεδίωξε και ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας, τους άκουσε και συμφωνήθηκε καταρχήν να διερευνηθεί εάν το κλειστό μπορούσε να αντέξει στατικά και χωροταξικά μια επέκταση. Μετά πήραν τον λόγο οι τεχνικοί. Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με όλους, με τεχνικούς, με την ομάδα, με τους μελετητές. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από ίδιους πόρους, πήραμε απόφαση δημοτικού συμβουλίου, διαβουλευτήκαμε με την Περιφέρεια, την οποία καταστήσαμε κοινωνό, ετοιμάσαμε φάκελο, επισκεφθήκαμε το υπουργείο και ήδη είμαστε στην τελική ευθεία για την αναβάθμιση του γηπέδου!
   Ενός γηπέδου που εκτός από την ομάδα θα αποτελέσει κεφάλαιο για τις πεπαλαιωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας.
   Το έργο που είχε εγκριθεί πριν από δυο χρόνια (ύψους 1.000.000 €) και δεν δημοπρατήθηκε στους πρώτους μήνες της θητείας μας ΚΑΛΩΣ δεν δημοπρατήθηκε. Αφορούσε μόνο την ενεργειακή αναβάθμιση του γηπέδου και αυτό δεν θα ήταν αρκετό, διότι είναι αυτονόητο ότι χρειάζονταν περαιτέρω παρεμβάσεις.
Μας λυπεί όμως το γεγονός που συμπολίτες μας από υπεύθυνες θέσεις «παρασύρονται», και επικαλούμενοι υποτιθέμενα σενάρια, αναπαράγουν απόψεις. Απόψεις που παρουσιάζουν αοριστίες του τύπου « κάποιοι μας κατηγορούν …… » και που καταλήγουν σε παραπληροφόρηση. Και χρειάζεται μεγάλη επιείκεια για να χαρακτηρίσει κανείς ως παραπληροφόρηση τη θέση «ότι το Σεπτέμβριο, που ανέλαβε η Δημοτική αρχή όφειλε να φτιάξει γήπεδο για την ομάδα που θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα της Α2ένα μήνα αργότερα ,τον Οκτώβριο …..»!!
   Και αναφερόμαστε στον κ. Παντελή Σκαρμούτσο, που αν και έμπειρος, μας προκαλεί εντύπωση πως για άλλη μια φορά προβαίνει σε τέτοιες παρεμβάσεις δίχως ούτε καν θεσμικά να εξαντλήσει την έρευνά του, δίχως καν να μας ρωτήσει (πάντα η πόρτα μας είναι ανοικτή για τον συνδυασμό του) και δίχως να λάβει καν υπόψη του τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου και τα λεγόμενα του δημάρχου ακόμη και στο πρόσφατο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

   Κάθε αντικειμενικός κριτής μπορεί να αντιληφθεί και το ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα των κινήσεων μας.
Κάθε κακοπροαίρετος δεν θα το κάνει ποτέ.
   Η νέα δημοτική αρχή όμως δεν επηρεάζεται από αυτά.
Με επιμονή, υπομονή, υπευθυνότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα προχωρά.



Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου