Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Απάντηση της Δημοτικής παράταξης "Συμμαχία για το μέλλον" για το ΔΑΚ Μεσολογγίου


Κε Δήμαρχε,
Λυπάμαι που επανέρχομαι στο θέμα, αλλά δυστυχώς χύνετε πολύ μελάνι, όχι για να εξηγήσετε αλλά για να θολώσετε τα πράγματα.
Τα όσα σας καταμαρτυρώ λοιπόν δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μου, ούτε έλλειψη ενημέρωσης,  είναι απλή αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων που συζητούνται παντού στην πόλη και δυστυχώς ούτε απαντάτε ούτε διαψεύδετε.
Τα ίδια μου είπατε και για την κριτική που σας άσκησα για τις ενεργειακές κοινότητες και τα αντισταθμιστικά και είδατε εκ των υστέρων πόσο δίκιο είχα.
Εξ όσων λοιπόν γνωρίζω τα σχετικά δημοσιεύματα έγιναν μετά από επιτόπια έρευνα δημοσιογράφων που μίλησαν με όλους τους εμπλεκόμενους. Σας παραθέτω λοιπόν ένα δείγμα των όσων γράφονται και αν θέλετε απαντήστε. Πείτε μας, είναι αλήθεια η ψέματα ? Αυτό σας ρωτάμε, όχι εμείς αλλά οι δημότες.

«Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Άλυτος γρίφος το "γηπεδικό" για τη διοίκηση του "Χαρ. Τρικούπη" ενώ είναι "με το ένα πόδι στην Α1.

Η εντυπωσιακή από κάθε άποψη αγωνιστική παρουσία της ομάδας μπάσκετ του «Χαρίλαου Τρικούπη» στο πρωτάθλημα της Α2 όπως είναι αναμενόμενο αφενός σκορπίζει ενθουσιασμό στο φίλαθλο κοινό της περιοχής και αφετέρου σχεδόν καθημερινά πλέον αποτελεί θέμα του αθηναϊκού αθλητικού τύπου.
Μάλιστα το «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» το περασμένο Σάββατο δημοσίευσε εκτενές αφιέρωμα στην ομάδα με τίτλο: «Το καμάρι του Μεσολογγίου!» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).
Και ενώ το «τρένο» Χαρίλαος Τρικούπης διαγράφει με εντυπωσιακή και με ταχύτητα πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 σημειώνοντας σε 18 αγώνες 17 νίκες και μόλις 1 ήττα από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, που να θεωρείται ικανή για να κερδίσει απευθείας την άνοδο της Α1 η διοίκηση της ομάδας καλείται να λύσει τον γρίφο του «γηπεδικού».
Δηλαδή η διοίκηση της ομάδας αντί να ασχολείται να τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, σχεδόν καθημερινά δίνει τη δική της μάχη, ώστε η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου να «λειτουργήσει» με ρυθμούς «Τρικούπη» προκειμένου να μην συμβεί, το αδιανόητο να ανέβει η ομάδα στην Α1 και να αναγκαστεί να αγωνίζεται σε Αγρίνιο ή Πάτρα!!! λόγω της δεδομένης ακαταλληλότητας του κλειστού στο ΔΑΚ Μεσολογγίου.Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που καταλογίζουν ατολμία και παρελκυστική τακτική στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχει εγκεκριμένη σχετική πίστωση από τη ΓΓΑ από το περασμένο καλοκαίρι, χωρίς όμως η δημοτική αρχή να έχει προβεί στις σχετικές ενέργειες, ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες για τις μελέτες και τη δημοπράτηση των απαραίτητων εργασιών στο κλειστό, για να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες της Α1.Οι ίδιοι γνώστες του θέματος λένε με νόημα ότι «από τον Σεπτέμβριο η ομάδα του Τρικούπη έδειξε τα «δόντια» της και δυστυχώς η δημοτική αρχή περί «άλλων τύρβαζε» με αποτέλεσμα τώρα να είναι πολύ πιθανό να συμβεί το «αδιανόητο»… δηλαδή η έδρα του Τρικούπη να είναι το Αγρίνιο ή η Πάτρα».
Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε ότι μας προκάλεσε εντύπωση η θέση που διατύπωσε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κ. Λύρος στο «Φως των Σπορ» με την οποία ζητά τώρα χρηματοδότηση για το ζήτημα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάτι που δεν είχε πράξει πριν 5 μήνες, όταν και είχε ζητηθεί από τον Περιφερειάρχη από όλους τους δημάρχους φάκελος με αιτήματα…
Κλείνοντας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις η δημοτική αρχή θα «τρέξει» τις διαδικασίες, κάτι που είναι απόλυτα εφικτό, ώστε να απορροφήσει την πίστωση που έχει διατεθεί από τη ΓΓΑ για το ΔΑΚ Μεσολογγίου και δεν θα συμβεί το αδιανόητο.»


Εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα τα κάτωθι ερωτήματα :
·         Υπάρχει όντως εγκεκριμένη πίστωση της Γ.Γ.Α.  από το περασμένο καλοκαίρι, για την αναβάθμιση του ΔΑΚ και δεν έχετε προωθήσει τις διαδικασίες και τις μελέτες για την έγκαιρη αναβάθμιση του γηπέδου ?

·         Είναι αλήθεια ότι ενώ ο περιφερειάρχης σας ζήτησε πριν 5 μήνες, φάκελους με αιτήματα και μελέτες, εσείς δεν δώσατε τίποτα  και αναγκάζεστε από τα γεγονότα να παρακαλάτε εκ των υστέρων και στο παρά πέντε ?
Αυτά τα απλά ερωτήματα που σας κάνουμε δεν είναι δικά μας. Προκύπτουν αβίαστα από τα δημοσιεύματα και ο κόσμος περιμένει απαντήσεις. Οι δε απαντήσεις πρέπει να δίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Απαντήσεις όμως του τύπου «θα πράξουμε τα δέοντα» που δίνετε συνήθως στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αποδεκτές.
Χαίρομαι που ακούω ότι οι μελέτες είναι έτοιμες, θα ήθελα βέβαια να μας πείτε και το κόστος.  
Ομολογώ όμως ότι αυτή η χρηματοδότηση  από «ίδιους πόρους» με ξενίζει. Μας λέτε δηλ. ότι ενώ υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση από την Γ.Γ.Α., εσείς θα τα δώσετε από ίδιους πόρους που δεν υπάρχουν !
Σας τονίζω για μια ακόμη φορά ότι, δεν πρόκειται να σας κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε και τους πρώτους έξι μήνες, να στηρίζουμε επιλογές που είναι προς το συμφέρον της πόλης, διαφορετικά θα μας βρίσκετε απέναντι.  
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να κάνει κριτική στα κακώς κείμενα και πρέπει να μάθετε να την αντέχετε και η ασυλία των πρώτων ημερών έληξε. Να έχετε υπόψη σας επίσης ότι ποτέ δεν θα έρθω στο γραφείο σας για κατ΄ ίδιαν επιλεκτική ενημέρωση. Έχετε καθήκον τουλάχιστον για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο, να ενημερώνετε κατά τακτά χρονικά διαστήματα το Δημοτικό Συμβούλιο, με τρόπο ισότιμο, διαφανή και δημοκρατικό και στα ερωτήματα που σας κάνουμε είναι υποχρέωσή σας να απαντάτε εντός 30 ημερών το αργότερο, αλλά μέχρι στιγμής ελάχιστες φορές το έχετε κάνει.
Επίσης να ξέρετε ότι έχουμε ως παράταξη ‘’αλλεργία’’ στο να χάνονται επιχορηγήσεις και προγράμματα,  από κακή οργάνωση, ολιγωρία  και άσκοπες καθυστερήσεις.
Τέλος ευχόμαστε να κάνετε ότι χρειάζεται ώστε ο «Χαρίλαος Τρικούπης», την επόμενη αγωνιστική περίοδο να παίζει στην έδρα του. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα σας πούμε το ‘’Μπράβο’’.

Για την «Συμμαχία για το μέλλον»
Παντελής Σκαρμούτσος
Δημοτικός Σύμβουλος                       
Μεσολόγγι 5/3/2020