Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Έκτακτη σύσκεψη για τον κορονοϊό COVID-19 συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 (κορονοϊός) σε όμορους νομούς, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Χρήστου Κολοβού και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νίας Χρήστου Καζαντζή, του εκπρόσωπου της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτωλ/νίας κ. Χαϊδη, του Δ/ντή Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Ηλία Κορδάτου, του Διοικητή  Νοσοκομείου Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλου, του Αντιδημάρχου Σπ. Βασιλείου, της Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Παρασκευής Μπαλτά και των Προέδρων της Κοινωφελούς  Γ. Σωτηρακόπουλου και Δευτεροβάθμιας σχολικής Επιτροπής Γερ. Γούργαρη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο λήψης επιπλέον μέτρων προστασίας ειδικά στις σχολικές μονάδες καθώς επίσης στις δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους. Κατόπιν εισήγησης του κ. Ηλία Κορδάτου σε ότι αφορά τις δομές οι οποίες ανήκουν στην αρμοδιότητά του Δήμου αποφασίσθηκε ότι από αύριο θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ Μεσολογγίου), καθώς επίσης Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης μεΑ (ΚΔΑΠμεΑ).
Επιπρόσθετα, αύριο θα δοθούν από τον κ. Κορδάτο επιπλέον οδηγίες προς τις υπαλλήλους καθαριότητας, ενώ όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, από το Δήμο θα διασφαλιστούν τα απαραίτητα είδη και οι απαιτούμενες ποσότητες υλικών καθαριότητας. Όπως επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες στην σύσκεψη, οι εξελίξεις της νόσου απαιτούν εγρήγορση, ψύχραιμη αντιμετώπιση, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και συνεργασία φορέων και υπηρεσιών.
Στους παρακάτω συνδέσμους, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας.