Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης


Έφτασε η ώρα να δηλώσετε συμμετοχή στον 4ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης που διοργανώνει στο πλαίσιο των εφετινών Εορτών Εξόδου 2020 ο Σύλλογος Φίλων Βαλβείου Βιβλιοθήκης.
Αυτή η βραδιά συμμετοχής ανάγνωσης, που αγκάλιασε το κοινό της πόλης, θα πραγματοποιηθεί εφέτος στον ατμοσφαιρικό κήπο και τον ισόγειο χώρο του Μουσείου/Οικίας Τρικούπη, το Σάββατο 4 Απριλίου 2020, από τις 10.00 μ.μ. ως 2.00 π.μ. της επομένης.

  
Τι μπορείτε να διαβάσετε:
Κασομούλης, Μάγερ, Βλαχογιάννης, Τρικούπης, Σολωμός, Ζαλοκώστας, Παλαμάς, Μπάιρον, Ουγκό… Μοιραστείτε κείμενα της επιλογής σας, οποιασδήποτε κατηγορίας: λογοτεχνικά (ποιήματα, διηγήματα, αποσπάσματα από μυθιστορήματα, θεατρικά κείμενα), βιογραφίες, αλληλογραφία Αγωνιστών, αρχειακό υλικό, ιστορικά κείμενα, περιγραφές μαχών, προσωπικές ιστορίες, κείμενα ξένων συγγραφέων για το Μεσολόγγι και την Έξοδο, δημοσιεύματα από εφημερίδες της εποχής αλλά και σύγχρονα κείμενα που αναφέρονται στην Έξοδο.
Παροτρύνουμε τους συμμετέχοντες να συμβουλευτούν τη συλλογή βιβλίων τοπικής ιστορίας στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη.
  
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν:
 Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι από 12 ετών (A΄ Γυμνασίου) και άνω, κατόπιν προεγγραφής, για την καλύτερη οργάνωση του Μαραθωνίου Ανάγνωσης. 
  
Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή:
Με αποστολή email στο filoivalveiou@yahoo.com με θέμα «4 Μαραθώνιος Ανάγνωσης».
 Στο email σας θα σημειώσετε: τον συγγραφέα και τον τίτλο του βιβλίου από το οποίο θα διαβάσετε απόσπασμα, το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνο και το email σας.
Για τους μαθητές που είναι κάτω των 18 ετών, παρακαλούμε να σημειώσουν και την τάξη στην οποία πηγαίνουν.
Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι, η διάρκεια κάθε ανάγνωσης προτείνεται να μην υπερβαίνει τα 4 λεπτά (έως μία σελίδα για ποιητικό κείμενο ή έως μιάμιση σελίδα για πεζό κείμενο).

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την υποστήριξη του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου του δήμου.