Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Η Μέρα του Αρχηγού


Έχει γίνει θεσμός, την Τετάρτη προ των Βαΐων, η Ιερή Πόλη  να τιμά τον εκλεγμένο Αρχηγό της Φρουράς των Μεσολογγιτών, Αθανάσιο Ραζή – Κότσικα.
Η «Μέρα του Αρχηγού» αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε θερμά  απ’ την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε,   με εκατοντάδες  ευαισθητοποιημένους  Μεσολογγίτες, και όχι μόνο, να  συμμετέχουν στην τελετή  προσερχόμενοι  ως προσκυνητές στο Ιερό Ταφείο των Ηρώων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο  Αρχηγό.

Φέτος, που οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις τιμής λόγω της πανδημίας ματαιώθηκαν,  ο Σύλλογος  «Οι Φίλοι της Μουσικής Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» και το Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» ακολουθώντας την προτροπή του Δήμου για «σιωπηλή» απόδοση τιμής,   εκπλήρωσαν, χωρίς την παρουσία τρίτων,   το καθήκον τους  λιτά κι αθόρυβα αποθέτοντας ένα δάφνινο στεφάνι  στην προτομή του Αρχηγού που κοσμεί την πρόσοψη  του  πατρογονικού του σπιτιού.

Επρόκειτο για μια συμβολική πράξη θύμησης στην Οικουμένη όλη ότι η προσωπικότητα του υπερασπιστή του ήθους, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας Αθανασίου Ραζή-Κότσικα παραμένει και σήμερα βαθιά χαραγμένη  στη συνείδηση των κατοίκων της Ιερής Πόλης του Έθνους.Αρχή φόρμαςΤέλος φόρμας