Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ν. Φαρμάκης: «Με συνεργασία και πρόγραμμα, θα κερδίσουμε και το στοίχημα του τουρισμού»


Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση. πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου 2020 τηλεδιάσκεψη με τους φορείς του τουρισμού της Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον κλάδο
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού στον τουρισμό, ενώ ανταλλάχθηκαν οι πρώτες σκέψεις και προτάσεις για την επόμενη μέρα του κλάδου μετά το τέλος της κρίσης. 

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας ώστε να υπάρξει ανασχεδιασμός στη στρατηγική που θα ακολουθηθεί, με στόχο να περιοριστεί κατά το δυνατόν η απώλεια για τη φετινή θερινή περίοδο και κυρίως, για να δρομολογηθεί μία νέα και μεγάλη «αντεπίθεση» από τη στιγμή που η πανδημία θα έχει γίνει οριστικά παρελθόν, μέσω της ύπαρξης κάποιου εμβολίου.
Από την πλευρά τους εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, κατέθεσαν την αγωνία τους κατά πόσο η πανδημία θα επηρεάσει το σύνολο της τουριστικής σεζόν, αλλά και τις εκτιμήσεις τους πως θα κινηθεί η διεθνής τουριστική αγορά.
«Είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε λύσεις και να στηρίξουμε με τις δράσεις μας τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου. Να αναζητήσουμε διεξόδους που θα αμβλύνουν τις αρνητικές επιπτώσεις, αξιολογώντας τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο τουρισμός παραμένει βασική μας προτεραιότητα και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από τη συνεργασία θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, επισημαίνοντας η Περιφέρεια προχωρά σε  καταγραφή των επιπτώσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να υπάρξει στοχευμένη παρέμβαση.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Αγρινίου Σπυρίδων Φλώρος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων Ντίνος Δαφαλιάς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Τουριστικών Καταλυμάτων, Εστίασης και Αναψυχής Δυτικής Αχαΐας Κωνσταντίνος Ντεμίρης.