Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ν. Καραπάνος : ‘’ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΝΕΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ !!! ’’


                                                                           

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού μας συμβουλίου,
Λάβαμε την πρόσκλησή σας για συμμετοχή στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς. Όπως θα είδατε εκ του αποτελέσματος, συμμετείχε σχεδόν όλη η δημοτική μας ομάδα θέλοντας να στηρίξουμε με την ψήφο μας όχι μόνο την διαδικασία που προβλέπει το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και σημαντικές αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την τοπική μας κοινωνία.
Κύριε Πρόεδρε, την απόφαση για την δια περιφοράς συνεδρίαση την λάβατε μόνος σας και όχι όλοι μαζί, δηλαδή το Προεδρείο του δημοτικού μας συμβουλίου όπως θα περιμέναμε, μιας και πρώτη φορά συνεδριάζουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες αποκλεισμού και απομόνωσης.

Παρ’όλα αυτά, είδαμε θέματα να εισάγονται προς ψήφιση ημιτελή, χωρίς επαρκείς εισηγήσεις, δυσνόητα αλλά και χωρίς διάθεση πραγματικής αντιμετώπισης. Είναι απαράδεκτο το πρώτο δια περιφοράς συμβούλιο να μην είναι άριστα οργανωμένο και επεξηγηματικό. Εισήγηση για αποκατάσταση οδοποιίας με συντεταγμένες και όχι με αναφορές περιοχών, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως το 2024 με καμία επεξήγηση πως προέκυψαν τα νούμερα στοχοθεσίας, αλλά κι άλλες εισηγήσεις μη επαρκείς.
Γι΄αυτό τον λόγο άλλωστε άλλες καταψηφίσαμε και για άλλες ζητούμε επιεικώς την αναβολή τους έως ότου να λάβουμε επεξηγήσεις.
Είναι η δεύτερη φορά κύριε Πρόεδρε, που είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω δια του τύπου, μήπως και σας βοηθήσω στο έργο σας.
Αναφέρομαι επίσης δυσάρεστα και στο θέμα, ότι πολλές ερωτήσεις οι οποίες έχουν τεθεί στο δημοτικό μας συμβούλιο, δεν έχουν απαντηθεί έως σήμερα. Γνωρίζετε τι προβλέπεται από την νομοθεσία όταν σε διάστημα ενός μήνα μένουν αναπάντητες?
Γνωρίζετε ότι από τον νόμο, εδώ και οκτώ μήνες, είστε υποχρεωμένοι να παραχωρήσετε στην αντιπολίτευση σύσσωμη, γραφείο και τεχνική υποστήριξη για να εκτελεί τα καθήκοντά της εντός του Δημαρχιακού μεγάρου ή σε οποιοδήποτε άλλο δημοτικό κτίριο? Εσείς όμως το αποφεύγετε συνεχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα…
Γνωρίζουμε κύριε Πρόεδρε ότι όλα αυτά δεν περιμέναμε να τα επιλύσετε μόνος σας αλλά σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή. Αλλά απ΄ότι φαίνεται, και εσείς ,όπως και άλλοι συνάδελφοί σας στην δημοτική σας αρχή, δεν εισακούγεστε…
Κάτι πρέπει να γίνει όμως γιατί ο καιρός περνάει, κι εσείς σαν δημοτική αρχή δεν μπορείτε να λύσετε θέματα που άπτονται της λειτουργίας του θεσμού μας.
Περιμένουμε κύριε Τσώλο, να καλέσετε, εσείς προσωπικά ως θεσμός, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να πάρουμε άμεσα λύσεις για θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου.
Παρακαλώ όμως, ως ένδειξη σεβασμού στο ότι συμμετείχαμε ενεργά με προτάσεις αλλά και με αιτιολογημένες ενστάσεις, στην σημερινή συνεδρίαση, συμβάλλοντας ουσιαστικά, να αναβάλλετε θέματα τα οποία χρήζουν καλύτερης ενημέρωσης, πριν λάβετε αποφάσεις που θα θίξουν τα συμφέροντα του Δήμου μας και των δημοτών μας…


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’δήμος για τα παιδιά μας΄΄
π.  Δήμαρχος
Νικόλαος Γ. Καραπάνος