Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ν. Καραπάνος : "Δεν θα συμμετάσχουμε στην σημερινή προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, η παράταξή μας το τελευταίο διάστημα συμμετείχε στις «εκ περιφοράς» συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Κι αυτό προκειμένου η απουσία μας και η πιθανή αδυναμία απαρτίας να μην εκληφθεί αφενός ως «σαμποτάρισμα» και αφετέρου για να μην λειτουργήσουμε ως «τροχοπέδη» σε κάποιες ελάχιστες αποφάσεις που επηρεάζουν καταλυτικά τη συνολική λειτουργία του δήμου.
Με δεδομένο όμως, ότι το τελευταίο εικοσαήμερο η εξέλιξη της COVID-19 στη χώρα μας είναι σε φάση αποδρομής και ως εκ τούτου είναι εφικτή, η «δια ζώσης» συνεδρίαση των οργάνων του δήμου (δημοτικό συμβούλιο, επιτροπές, κλπ) ως παράταξη δεν θα συμμετάσχουμε στην σημερινή προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου.

Και δεν θα συμμετάσχουμε ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας στην συνεχιζόμενη περιφρόνηση των θεσμών του δήμου Μεσολογγίου από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
Ας γίνει αντιληπτό ότι η παράταξη μας δεν θα μείνει σιωπηλή στις μεθοδεύσεις για την εγκατάσταση του ολοκληρωτικού μοντέλου διοίκησης που προωθεί, ο κύριος δήμαρχος.
Ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας απευθύνω έκκληση στους συναδέλφους όλων των παρατάξεων για «μη συμμετοχή» στην συνεδρίαση, ως μια πρώτη καθολική αποδοκιμασία των ολοκληρωτικών πρακτικών, που επιβάλει στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ο κύριος δήμαρχος…
Υ.Γ. Ενδεικτικά να υπενθυμίσω τρία πρόσφατα γεγονότα που με τη στάση του ο κύριος δήμαρχος περιφρόνησε και απαξίωσε τον κυρίαρχο ρόλο του δημοτικού συμβουλίου:
1. Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου
2. Ενδεχόμενη φιλοξενία μεταναστών στο δεύτερο μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης
3. Μη έκδοση ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου για το θάνατο του για οχτώ χρόνια δημοτικού συμβούλου Γιάννη Σπανού

Νίκος Καραπάνος
π. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου