Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Δημοτική Αρχή προς πρώην Δήμαρχο κ. Καραπάνο: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», ενίοτε ...


Για μια ακόμη φορά ο πρώην δήμαρχος αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου του ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης .
Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου δίνει την δέουσα σημασία και βαρύτητα στα θεσμικά του όργανα, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε ότι αφορά την Τηλεδιάσκεψη των δημοτικών συμβουλίων, δεν δήλωσαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι διαθέσιμοι και αυτό σκοπίμως το αποκρύπτουν όσοι διαμαρτύρονται για την διαδικασία «δια περιφοράς». Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και αρκετοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Κατά συνέπεια όλο αυτό το διάστημα αναγκαστικά ακολουθήθηκε η προαναφερόμενη, νόμιμη, διαδικασία.

Πλέον, έχει ληφθεί εδώ και μέρες η απόφαση ώστε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, τηρουμένων των μέτρων προστασίας καθώς η πανδημία του κορωνοϊού είναι σε ύφεση στη χώρα μας και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Τότε αναγκαστικά ο απερχόμενος δήμαρχος δεν θα έχει δικαιολογία να μην παραβρίσκεται και θα πρέπει να μετακινείται από την μόνιμη κατοικία του στην Αθήνα, κάτι που δεν έκανε στις τελευταίες συνεδριάσεις για δικούς του λόγους.
Προφανώς ο πρώην δήμαρχος στην προσπάθειά του «κάτι να πει» και να δικαιολογήσει την ύπαρξή του, επιλέγει να προβαίνει είτε σε «παραληρήματα» δια  των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, είτε σε ανακοινώσεις που πολλές φορές απέχουν και της αλήθειας. Πως αλλιώς να ερμηνευθεί η αναφορά του ότι δεν εκδόθηκε ψήφισμα για το θάνατο του αείμνηστου πρώην αντιδημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Σπανού;  Ή σκόπιμα παραπληροφορεί ή όσοι του παρέχουν πληροφορίες τον εκθέτουν. Γιατί και ψήφισμα εκδόθηκε και διαβιβάστηκε στην οικογένεια του εκλιπόντος και Δήλωση - Δελτίο Τύπου υπήρξε από το κ. Δήμαρχο αλλά και στεφάνι στην μνήμη του. Ωστόσο ο κ. Καραπάνος εξακολουθεί να «παίζει» με ευαίσθητα θέματα όπως είναι ο θάνατος ενός συμπολίτη μας και να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις μέσα από αυτό το θλιβερό γεγονός!  Λίγη σοβαρότητα δεν θα τον έβλαπτε.
Τέλος, δεν αντέχει καν κριτικής η αποστροφή του για τους μετανάστες. Ευτυχώς τα «αντανακλαστικά» της δημοτικής μας αρχής λειτούργησαν ταχύτατα και αποτράπηκε το ενδεχόμενο παραβίασης της  ποσοτικής κατανομής μεταναστών στο «παρά ένα». Το αποτέλεσμα μετράει και όχι το εάν έγινε ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο σε χρόνο που δεν επέτρεπε πολλά περιθώρια αντιδράσεων. Και μάλλον δεν θέλει να θυμάται την δική του θητεία όταν σε ταυτόσημη περίπτωση ο ίδιος αλληλο-συγχαίρονταν με τον τότε υπουργό Άμυνας και διακήρυσσε  Μουσεία στο 2/39 Σ.Ε., ενώ την ίδια ώρα μετανάστες έφταναν «εν κρυπτώ» στο Μεσολόγγι, χωρίς να έχει υπάρξει καμία απολύτως ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας απ’ το Δήμαρχό της. Αλήθεια, ο ίδιος δεν είχε ακούσει τίποτε σχετικά ή δεν τον απασχόλησε το θέμα; 
«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» λοιπόν κε πρώην δήμαρχε .
Ο τελευταίος που μπορεί να κουνάει το δάκτυλο είστε εσείς…

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου