Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Βάσω Κατράκη: 50 χρόνια δημιουργίας

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Βάσω Κατράκη: 50 χρόνια δημιουργίας», που συνδιοργανώθηκε από την Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και το Κέντρο και Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών Βάσως Κατράκη.

Οι κεντρικοί ομιλητές κ. Δήμητρα Σιατερλή, εικαστικός και χαράκτρια, η κ. Εύα Μελά, ζωγράφος, χαράκτρια και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Ελλάδος και ο κ. Σπύρος Μοσχονάς διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, προσέγγισαν με διάφορες οπτικές τόσο την προσωπικότητα όσο και το έργο της σπουδαίας Αιτωλικιώτισσας χαράκτριας.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος και η κόρη της Βάσως Κατράκη και μέλος του ΔΣ του Κέντρου κ. Μαριάνα Κατράκη.

Εκ μέρους των συνδιοργανωτών χαιρέτισαν ο Γραμματέας της Α ΕΛΜΕ κ. Παναγιώτης Κίντας και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου και Μουσείου Χαρακτικών Τεχνών κ. Κώστας Καστανάς οι οποίοι δήλωσαν την πρόθεση να συνεχίσουν τις προσπάθειες για να διατηρηθεί ζωντανό το μοναδικό αυτό πολιτιστικό κύτταρο της περιοχής μας.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ο Ταμίας της Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Μυλωνάς.

Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραπάνος και Μασαούτης, η πρόεδρος του συμβουλίου της ΤΚ Αιτωλικού κ. Μαντζή Κωνσταντίνα, η Πρόεδρος του συμβουλίου της ΤΚ Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Όλγα Δασκαλή, ο π. Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Πάνος Κατσούλης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός και τα μέλη κ. Σόφη Μαλάτου, Κώστας Κούστας και Επαμεινώνδας Πανάς, αρκετοί δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων πολλοί εκπαιδευτικοί.