Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Συμμαχία για το μέλλον"

 

Σχετικά με την ανακοίνωσή μας «Περί προσλήψεων» η οποία δημοσιεύθηκε στις 18/11/2021, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε  ότι, αντλήσαμε τις πληροφορίες μας, από έγκριτη ιστοσελίδα η οποία ασχολείται αποκλειστικά με θέματα αυτοδιοίκησης και την οποία συμπεριλάβαμε στην ανακοίνωσή μας.

Αναφέρει  επί λέξει (οι υπογραμμίσεις είναι της ιστοσελίδας) τα εξής :

«Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 5172/«9.11.2021», ημ/νία κυκλοφορίας 12.11.2021) η ετήσια Έκθεση πεπραγμένων έτους 2020 του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)».

Στην συνέχεια διαβάζοντας το ΦΕΚ των 170 σελίδων, δεν βρήκαμε πουθενά να γίνεται αναφορά για την περίοδο κατά την οποία διενεργήθηκαν οι έλεγχοι, επομένως δικαίως θεωρήσαμε ότι αναφέρεται στην χρήση 2020.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το νομικό σύμβουλο του δήμαρχου κύριο Αθανασίου, λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι τα αναφερόμενα στην ιστοσελίδα έλαβαν χώρα πριν την 1/9/2019 και είναι αυτά τα οποία κατήγγειλε ο δήμαρχος και επί της θητείας του δεν υπάρχουν καταγγελίες από το ΑΣΕΠ.

Τα έγγραφα τα οποία  μας προσκόμισε ο νομικός σύμβουλος του δήμαρχου κύριος Αθανασίου, μας καλύπτουν και επειδή δεν έχουμε πρόθεση να αδικήσουμε κανένα,  αποσύρουμε την καταγγελία με δημόσια ανακοίνωση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο κάναμε ερώτηση για το θέμα και θα μπορούσε τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο νομικός της σύμβουλος, να μας δώσουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις και εφόσον είχε δίκιο να λήξει το θέμα εκεί,  δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι πολύ συχνά λαμβάνουμε από δημότες μας  καταγγελίες κακοδιαχείρισης τις οποίες και  ερευνούμε.

Σήμερα για παράδειγμα λάβαμε από δημότη καταγγελία, που αφορά τον τρόπο με τον οποίο δημοπρατήθηκε το κυλικείο του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και για το οποίο πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

 Σας βεβαιώνουμε πάντως ότι παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα και έχουμε μεγάλη ευαισθησία σε θέματα διαφάνειας και κακοδιαχείρισης, τα οποία και θα στηλιτεύουμε και θα δημοσιοποιούμε.

 

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Το γραφείο τύπου

Μεσολόγγι 18/11/2021