Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Απογράψου στον τόπο που ζεις Δώσε δύναμη στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου!

 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει, την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2021, την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.

Πώς θα γίνει; Η Απογραφή θα διενεργηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη του νοικοκυριού μας, άμεσα και με ασφάλεια (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή). Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή άλλου είδους κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr (http://www.gov.gr), χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του. Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Κάλεσμα σε όλους τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Ι.Π.  Μεσολογγίου να συμμετάσχουν στην απογραφή πληθυσμού, απευθύνει ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, «Αγαπητοί δημότες, κάθε δέκα χρόνια το κράτος διενεργεί απογραφή πληθυσμού. Η απογραφή του πληθυσμού είναι πολύ σημαντική γιατί με βάση τον πληθυσμό διαμορφώνονται οι πόροι που λαμβάνει ο Δήμος μας από τα κρατικά κονδύλια, ενώ με πληθυσμιακά επίσης κριτήρια, εντάσσεται ο Δήμος, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, σε χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και παρεμβάσεις, που έχει ανάγκη η περιοχή μας.

Ελπίζω στη  θετική ανταπόκριση όλων των κατοίκων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου  γιατί μόνο έτσι  θα αποδείξουμε  έμπρακτα πως αγαπάμε και στηρίζουμε τον τόπο μας, το τόπο που ζούμε»