Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Η Δημοτική αρχή ελλείψει επιχειρημάτων στοχοποιεί εργαζομένους και μπαίνει σε διαδικασία δολοφονίας χαρακτήρων και προσωπικοτήτων.  Τον τελευταίο χρόνο ήταν οι εργαζόμενοι (πάμπολλα περιστατικά που έχουμε καταδικάσει), πριν 20 ημέρες ήταν ο Πρόεδρος, πριν 10 ημέρες ο Αντιπρόεδρος, πριν 6 ημέρες  οι Οδηγοί Απορριμματοφόρων, προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Διευθυντής και Προϊστάμενος του Τομέα καθαριότητας του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, σωρηδόν μαζί με όλους τους προαναφερόμενους. Υπάρχει μια κλιμάκωση όπως είναι εμφανές.  Στην αρχή πιστεύαμε ότι ήταν τυχαία γεγονότα, αλλά πια, μετά τα τελευταία τεκταινόμενα με την εμμονή της δημοτικής αρχής να «χυθεί αίμα» είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι προσχεδιασμένα, βάση σεναρίου. Η δημοτική αρχή ψάχνει «αποδιοπομπαίους τράγους» για να καλύψει τις αδυναμίες της και την έλλειψη επιχειρημάτων και αξιόπιστων λύσεων. Ψάχνει τρόπο να εφαρμόσει την αδιέξοδη πολιτική της, που μάλλον τελικά κρύβει τον κρυφό πόθο του δημάρχου, για ιδιωτικοποιήσεις, μέσω της εσκεμμένης απαξίωσης των υπηρεσιών του Δήμου.  Ειδάλλως:

-Πως εξηγείται το γεγονός να θέτει την σωματική ακεραιότητα και υγεία των εργαζόμενων σε κίνδυνο; (όπως π.χ. οι πιέσεις για παράνομη είσοδο και  εργασίες με βαριά μηχανήματα στον ακατάλληλο και επικίνδυνο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου που καίει ακόμη, με αποτέλεσμα το εσωτερικό μέρος των κυττάρων να γίνεται σαθρό, οπότε ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμο να καταρρεύσει όλο, μαζί με όποιο όχημα βρίσκεται στο πάνω μέρος του)

   -Πως εξηγείται το γεγονός ότι θέτει την ατομική ελευθερία των εργαζομένων σε κίνδυνο; (όπως με την παρ’ ολίγον σύλληψη των οδηγών απορριμματοφόρων που παρανόμως εξαναγκάζονταν να εισέλθουν στον μη νόμιμο  ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, ενέργεια που εν γνώσει της δημοτικής αρχής θα οδηγούσε τους συναδέλφους στην σύλληψή τους, κάτι που ευτυχώς αποτρέψαμε)

    -Πως εξηγείται το γεγονός των ψυχολογικών πιέσεων προς τους εργαζομένους; (π.χ. με συνεχόμενες πιέσεις με παράτυπες ή παράνομες εντολές)

   -Πως εξηγείται ο προπηλακισμός και εκβιασμός  εργαζομένων (όπως εσχάτως του Προέδρου;)

  -Πως εξηγείται το γεγονός της λάσπης στον ανεμιστήρα και της άτυπης και παράτυπης απόδοσης ευθυνών, όχι μέσω επίσημων διαδικασιών που προβλέπονται από τον νόμο, αλλά από επιχειρούμενα λαϊκά δικαστήρια, άλλων εποχών; (όπως επιχειρήθηκε εντός του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που εκτός των άλλων απειλήθηκαν ο Διευθυντής και ο  Προϊστάμενος του τομέα καθαριότητας). Δεν είναι τυχαίο ότι συνάδελφος μετά από την πίεση και την λάσπη οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με καρδιολογικά συμπτώματα!

   -Πως εξηγούνται οι συνεχείς παράνομες μετακινήσεις προϊσταμένων; (πρόσφατα ακυρώθηκαν μετά από ενέργειες του σωματείου τρεις από αυτές και στο παρελθόν είχαν καταπέσει άλλες τόσες)

Αλήθεια δεν ξέρουμε τι άλλο  έχουμε να περιμένουμε! Τα έχουμε δει όλα; ή υπάρχει και συνέχεια στο σενάριο; Σασμός; Άγριες μέλισσες; Νονός; Big brother; Survivor;  Τι; 

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέσαμε πλήρη φάκελο που εξηγεί και τεκμηριώνει την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και το τι πραγματικά συμβαίνει στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Πια, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν ξέρει. Θέτουμε όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής προς των ευθυνών τους. Η σιωπή είναι συνενοχή. Η υποστήριξη τέτοιων πρακτικών είναι συνενοχή. Η υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών είναι συνενοχή.  Και ο συνένοχός έχει την ίδια ή και μεγαλύτερη ευθύνη από τον ένοχο γιατί είχε την επιλογή να αντιδράσει και δεν το έκανε.

Προειδοποιούμε, όπως η ανοχή μας τελείωσε για τους ενόχους, έχει εξαντληθεί και για τους συνενόχους. Ο ρόλος όλων μας είναι να προστατεύονται τα συμφέροντα του Δήμου και αυτό περιλαμβάνει και την προστασία της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας και της ψυχικής υγείας των εργαζομένων. Αυτό περιλαμβάνει την προστασία της τιμής και της υπόληψης των εργαζομένων. Αυτό δεν περιλαμβάνει κυνήγι μαγισσών και κατασκευής μυθευμάτων. Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου όπως έχει αποδείξει ήταν και θα είναι ακόμη πιο δυναμικό για να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες. Καταγγέλλουμε όλες τις παραπάνω προσπάθειες της δημοτικής αρχής και ζητούμε άμεσα όπως αλλάξει συμπεριφορά και νοοτροπία και υπάρξει η ανάλογη καταδίκη από όλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο