Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πανηγυριού Αγίου Συμεών

 

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και οι Σύλλογοι Πανηγυριστών προσκαλούν από 11  έως 14 Ιουνίου 2022, στα βιωματικά δρώμενα του φημισμένου Πανηγυριού τ’ Αη Συμιού.

Ειδικότερα το παραδοσιακό πανηγύρι ακολουθώντας το καθιερωμένο διαχρονικό του πρόγραμμα ξεκινά το Σάββατο 11 Ιουνίου στα στέκια των πανηγυριστών στην πόλη του Μεσολογγίου, ακολουθεί στο φερώνυμο ιστορικό Μοναστήρι το βράδυ της Κυριακής της Πεντηκοστής, συνεχίζεται την επομένη - Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος -και ολοκληρώνεται την Τρίτη 14 Ιουνίου στο νησάκι της Κλείσοβας με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Παράλληλα το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 μ.μ. στο Κτίριο Χρυσόγελου στην οδό Φ. Κατάσου & Μ.Μακρή στην Ι.Π. Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί το 17ο εργαστήρι πολιτιστικής βιομηχανίας με τίτλο: «ΑΗ -ΣΥΜΙΟΣ – Η Αυλή Πολιτιστική Κληρονομιά ως παράγοντας βιώσιμου πολιτιστικού Τουρισμού» που υλοποιεί το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, το Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου & το Σύλλογο Πανηγυριστών «Ο Αη Συμιός» στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης «Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χωρών (hubs) Holistic networking of crative industries via hubsCreative@Hubs».