Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Διάπλους Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού



Στις 24&25 Iουνίου για πρώτη φορά ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου θα διοργανώσει σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Αιτωλικού και τον Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου, επίσημο πανελλήνιο διασυλλογικό αγώνα canoe kayak sup open race με την ονομασία «Διάπλους της Λ/Θ Μεσολογγίου-Αιτωλικού 2017» (έχουν προυγηθεί 2 ανεπίσημοι αγώνες τον Ιούνιο του 2015 και 2016).

Ο κωπηλατικός αυτός μαραθώνιος θα ξεκινήσει από το Αιτωλικό το Σάββατο 24/6 στις 17.οο, θα διασχίσει μέρος της Λ/Θ, μήκους 14 Χλμ και θα καταλήξει στο Μεσολόγγι. Η όλη διοργάνωση θα είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ, του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου και την στήριξη της Περιφέρειας Δυτ.Ελλάδας.
Πρόκειται για μια απαιτητική πανελλήνια διοργάνωση λόγω της μεγάλης συμμετοχής αθλητών με σκάφη, σε ένα απέραντο θαλάσσιο πεδίο με τεράστιο οικολογικό ενδιαφέρον. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την λιμνοθάλασσα και την πλούσια ορνιθοπανίδα της. Την Κυριακή 25/6 θα γίνει καγιακοβόλτα για όσους επιθυμούν στο νησί του Αή Σώστη με τον ομώνυμο φάρο, 3,5 χλμ δυτικά της Τουρλίδας.
Σε λίγες μέρες θα δημοσιεύσουμε την προκύρηξη του αγώνα με όλες τις λεπτομέρειες.
Τα ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου και Ν.Ο.Αιτωλικού.