Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ντ. Γιαννόπουλος και Σπ. Διαμαντόπουλος

Με επιστολή που κατέθεσαν στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ντ. Γιαννόπουλος και Σπ. Διαμαντόπουλος δήλωσαν ότι αποχωρούν από την δημοτική παράταξη "Δήμος για τα παιδιά μας" και ανεξαρτητοποιούνται. 
Συγκεκριμένα στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

"Αν και είναι νωποί οι λόγοι για τους οποίους εδώ και τρεις μήνες περίπου αποχωρήσαμε-παραιτούμενοι από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαμε, εντούτοις οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και ο τρόπος που συνεχίζετε να διοικείτε το Δήμο μας, δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια από το να πράξουμε το ηθικό χρέος που έχουμε απέναντι στο Λαό που μας στήριξε και συνεχίζει να είναι δίπλα μας.
Για μία ακόμη φορά κάνουμε γνωστό ότι δεν συμφωνούμε με το μοντέλο της Διοίκησης που έχετε επιλέξει, δεν υιοθετούμε τις πρακτικές σας, ούτε μπορούμε να συνεχίσουμε να απολογούμαστε στην κοινή γνώμη για τις δικές σας ευθύνες και παραλείψεις και την έλλειψη στρατηγικής, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι όντας μέλη της πλειοψηφίας συναινούμε, έστω και δια της σιωπής μας, στις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Συγκεκριμένα
  1. Δεν συμφωνούμε με το χειρισμό σας στο θέμα των αναθέσεων των τελευταίων ημερών. Δεν είναι δυνατό από τη μια να μας λέτε ότι προστατεύετε το δημόσιο συμφέρον και το δημοτικό ταμείο και από την άλλη να ανακαλείτε με βαρύγδουπες ανακοινώσεις την κατά τα άλλα σύννομη απόφασή σας εξαιτίας της επίκλησης δημοτικών συμβούλων περί οικονομικού σκανδάλου. Εφόσον όλα έγιναν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία γιατί ανακαλείτε την απόφασή σας με αποτέλεσμα τελικά να ζημιωθεί το δημοτικό ταμείο όπως υποστηρίζετε σε σημερινό δημοσίευμα?
  2. Απορρίπτουμε με απόλυτο τρόπο τις αναθέσεις σε δημοτικούς συμβούλους άνω των επιτρεπόμενων ορίων. Η δε ανάκλησή τους προφανώς, δείχνει επιπολαιότητα ή και πανικό.
  3. Μας βρίσκουν αντίθετους οι χειρισμοί σας σε σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την πόλη μας και ιδιαίτερα αυτό της Μαρίνας Μεσολογγίου. Χειρισμοί που μας σέρνουν σήμερα σε ατέρμονες δικαστικές διαμάχες και σειρά προανακριτικών διαδικασιών για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε « ελέφαντες ». Όλα είναι απόρροια των άστοχων δικών σας πρωτοβουλιών και αποφάσεων και κόντρα στη δική σας παλαιότερη τοποθέτηση ότι «ο Δήμος δεν είναι επιχειρηματίας». Σχετικά με τις δικές μας αποφάσεις κατά την τρίμηνη Διοίκηση της Μαρίνας, στις οποίες σαφώς και είχατε πλήρη ενημέρωση των ενεργειών μας, περήφανα και εντίμως αναφέρουμε ότι πράξαμε κατά συνείδηση και έχοντας πλήρως την κάλυψη της κείμενης νομοθεσίας, κάτι εξάλλου που θα αποδειχθεί και στα Δικαστήρια. Εξάλλου η άστοχη εμπλοκή μας, στην οποία μας οδηγήσατε, σύντομα έλαβε τέλος και ουδεμία ευθύνη μπορούμε να έχουμε για το σημερινό κατήφορο της επένδυσης. Μάλλον εσείς πρέπει να δώσετε εξηγήσεις στο Λαό του Μεσολογγίου και στους επισκέπτες που απορούν με την κατάντια της μεγαλύτερης αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου.
  4. Επιπόλαιος είναι και ο χειρισμός σοβαρών θεμάτων όπως της ΔΕΥΑΜ, της αδειοδότησης της Αγίας Τριάδας για τα ιαματικά Λουτρά, του Παλιού Νοσοκομείου, των θεμάτων λιμανιού και της ομηρίας των επιχειρηματιών, της υποβάθμισης της Λιμνοθάλασσας, της εγκατάλειψης των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων με αντίμετρα τις αυτονόητες παρεμβάσεις σε θέματα καθημερινότητας που έπρεπε χθες να πράξετε αλλά και γενικότερα θέματα διαχείρισης των οικονομικών πόρων, καθώς η εκάστοτε διοίκηση πρέπει να βάζει προτεραιότητες, να ιεραρχεί τις ανάγκες της και με βάση αυτές να δαπανά τα χρήματα των δημοτών της.
Βέβαια η διαφωνία μας έγκειται στο βαθμό που μπορούμε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει πραγματικά, καθώς υπάρχει και υπήρχε έλλειψη ενημέρωσης σχεδόν σε όλα τα θέματα. Μόνο ανακοινώσεις και θριαμβολογίες του Επικεφαλής συνοδευόμενες από μακέτες στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  1. Δεν είμαστε διατεθειμένοι πλέον να περιμένουμε τις οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν εκ νέου προβλήματα τη στιγμή που όλο το τελευταίο διάστημα εμφανιζόμαστε εντελώς τυπικά ως μέλη του συνδυασμού «Δήμος για τα Παιδιά μας». Παρακαλούμε από εδώ και στο εξής να ασχολείστε αποκλειστικά με το δημοτικό έργο και οι οποιεσδήποτε τοποθετήσεις σας για τα άτομά μας, να αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις θέσεις μας σε θέματα του Δήμου. Δεν τιμούν κανένα οι επιθέσεις και οι χαρακτηρισμοί επί του προσωπικού.    
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αξιότιμοι συμπολίτες μας,
σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, δηλώνουμε – καταθέτουμε την ανεξαρτητοποίησή μας από τη Δημοτική παράταξη «Δήμος για τα Παιδιά μας», με την οποία αναδειχτήκαμε σ’ αυτή δημοτικοί σύμβουλοι στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014.
Με βάση τα παραπάνω και μόνο για τη σημερινή συνεδρίαση αποχωρούμε δηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά μας και την ενόχλησή μας από τα τελευταία γεγονότα.
Να είναι βέβαιοι οι δημότες ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες μας ψήφισαν και μας έστειλαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να εκπροσωπούμε τα δικά τους συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε δημόσια τους συλλογισμούς μας, να στηρίζουμε-επικροτούμε ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτουμε προτάσεις και να προσπαθούμε για το καλό της πόλης.
Το οφείλουμε σε όλους τους συνδημότες μας …

για να μπορούμε να τους κοιτάζουμε στα μάτια.
                            ΟΙ ΔΗΛΩΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
       Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος      Διαμαντόπουλος Σπυρίδων