Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ημερίδα δημόσιας διαβούλευσης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας



Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 9.30 το πρωί, διοργανώνεται από την Επιτροπή Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ημερίδα ανοικτής δημόσιας διαβούλευσης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που γίνεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν τα θέματα της θεσμικής ανασυγκρότησης του Κράτους και η νέα αρχιτεκτονική του πολιτεύματος, η ενίσχυση των θεσμών διαφάνειας, λογοδοσίας και συμμετοχής των πολιτών, οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, η ενίσχυση του Κράτους Δικαίου και ατομικών ελευθεριών, οι συλλογικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα, τα κοινά, ο δημόσιος χώρος και ο πολιτισμός.
Ομιλητές στη συνάντηση που θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, θα είναι εκ μέρους της Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση ο Πρόεδρός της Μιχάλης Σπουρδαλάκης και το μέλος Νίκος Μουζέλης.
«Η ημερίδα αυτή, πέρα από τους φορείς που έχουν προσκληθεί, είναι ανοικτή σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται και θέλει να συνεισφέρει στα επίδικα του διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Οι προτάσεις που θα κατατεθούν από όλους θα συμβάλλουν σημαντικά στο έργο» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Προσκεκλημένοι είναι, μεταξύ άλλων, όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, η ΟΕΒΕΣΝΑ, η Εφετειακή Επιτροπή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αγρινίου, Αιγίου, Αμαλιάδας, Καλαβρύτων, Μεσολογγίου, Πατρών, Πύργου, τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Αγρινίου, Αιγίου, Αμαλιάδας, Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Δωρίδας, Πάτρας, Πύργου, ΑΔΕΔΥ – Ν.Τ. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, Ιερές Μητροπόλεις Αιτωλίας, Ηλείας και Ωλένης, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Πατρών, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και Ενώσεις, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ΕΚΠΟΙΖΩ, Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Το «Χαμόγελο του Παιδιού» Πάτρας και Πύργου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Περιφερειακό Συμβούλιο, Βουλή των Ελλήνων – βουλευτές ΠΔΕ και κόμματα.