Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Συνέντευξη Τύπου για την 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου



   Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και εκπροσώπων των υποστηρικτών φορέων, ολοκληρώθηκε  η συνέντευξη τύπου με θέμα την παρουσίαση του πλαισίου διοργάνωσης και του δικτυακού τόπου της 2ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, που θα πραγματοποιηθεί από 28  έως 31 Ιουλίου 2017.

    «Η Έκθεση θα λειτουργήσει και πάλι ως ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και επιχειρηματικά γεγονότα, αποτελώντας την υλοποίηση ενός οράματος και μιας μεγάλης επιδίωξης του Δήμου μας» επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, καλωσορίζοντας παράλληλα τους υποστηρικτές αλλά και τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης που παρευρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
   Όπως τόνισε, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων Αγρινίου και Ναυπακτίας, του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, καθώς επίσης ενός μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών της περιοχής και όχι μόνο, είναι δυνατή η αναστροφή του αισθήματος της εσωστρέφειας που έχει προκαλέσει η παρατεταμένη οικονομική κρίση αλλά και η αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος της αγοράς.
   Η   αποδοχή και η ανταπόκριση του κοινού στο εγχείρημα που ξεκίνησε δομημένο πάνω σε νέα φιλοσοφία, αντίληψη και στόχευση το καλοκαίρι του 2016 μας επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συνέχισής του, ενώ η μεγάλη επισκεψιμότητα και το έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον επέβαλλε αναβαθμίσεις και διεύρυνση σε νέους θεματικούς τομείς. Παράλληλα ως κοινωνικό γεγονός θα διατηρήσει την ίδια ζωντάνια, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα της συνδυαστικής ψυχαγωγίας συμπλήρωσε ο Νίκος Καραπάνος ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.     Ευχαρίστησε δε, τους φορείς και τους επιχειρηματίες για την δημιουργική τους συμμετοχή, σε μια διοργάνωση η οποία από κάθε πλευρά θα είναι άψογη και άξια της φήμης της.
   Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Αναστάσιος Σκαρμούτσος παρουσίασε αναλυτικότερα το οργανωτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Λιμάνι του Μεσολογγίου η 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων, επισημαίνοντας πως παραμένει η φιλοδοξία ν’ αποτελέσει σταθμό στις δραστηριότητες της πόλης αλλά και να εδραιώσει τη θέση της στα πανελλαδικά εμπορικά γεγονότα. Για τους λόγους αυτούς- συνέχισε ο Αναστάσιος Σκαρμούτσος – η Έκθεση θα είναι εμφανώς πιο δυναμική, με θετικό πνεύμα και διάθεση, ενάντια στην αντιξοότητα των καιρών που διανύουμε. Τα περίπτερα των εκθετών θ’ ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις, ενώ τα προϊόντα για μια ακόμη φορά θα αντιπροσωπεύουν άξια είτε την τοπική είτε την ευρύτερη παραγωγή  και δραστηριότητα.
   Με θερμά λόγια για το σκοπό και τη λειτουργικότητα της διοργάνωσης μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ν. Υφαντής, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Ιωάν. Σίψας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας Παναγ. Τσιχριτζής, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Β. Σπυρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Χαρ. Μιχαλόπουλος. Η παρουσίαση του δικτυακού τόπου της  Έκθεσης έγινε από τον Ορέστη Ματσούκα πρόεδρο του Πανελληνίου συλλόγου Νέων Επιχειρηματιών και συνεργάτη της διοργανώτριας εταιρείας.
   Ο δικτυακός τόπος της έκθεσης είναι ο ακόλουθος: