Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Απ’ ευθείας αναθέσεων συνέχεια

Τελειωμό δεν έχει το «γαϊτανάκι» των απ’ ευθείας αναθέσεων από τον Δήμο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Η Κοινωνία μπροστά» που αφορά τις ερωτήσεις που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/5/2017, η Δημοτική αρχή προέβη σε τρεις απ’ ευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους 42.887,88 € για προμήθεια μπετόν από την εταιρεία του πρώην Δημάρχου και νυν Δημοτικού συμβούλου κ. Κ. Αντωνίου.
Στην συνέχεια όμως έκανε ανάκληση των αποφάσεων αυτών προφανώς αντιλαμβανόμενη το παράνομο και προκλητικό της υπόθεσης αφού σύμφωνα με τον νόμο υπάρχει κώλυμα και ασυμβίβαστο για αναθέσεις σε δημοτικούς συμβούλους ποσού άνω των 5.000 €.
Την ευθύνη ανέλαβε ο αντιδήμαρχος κ. Καρβέλης ο οποίος όπως είπε στο Δημοτικό συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα ήταν αποκλειστικά δικό του λάθος! Mea culpa όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας…
Πάντως παρά την ανάκληση των αποφάσεων οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στους δημότες είναι ιδιαίτερα αρνητικές την παρούσα στιγμή, αφού μην ξεχνάμε ότι είναι «νωπό» ακόμα το θέμα που ανέδειξαν πριν λίγες ημέρες οι κ.κ. Κατσούλης και Παπαδόπουλος, το οποίο αφορούσε πάλι υπόθεση απ’ ευθείας αναθέσεων, για την  εξόφληση των οποίων ακολουθήθηκε η μέθοδος της έκδοσης διαταγών πληρωμή.
Είναι διάχυτη λοιπόν η εντύπωση στους δημότες, ότι παρά τις αντιδράσεις και τις καταγγελίες η «φάμπρικα» καλά κρατεί!!!
Έτσι, λοιπόν, ας πούμε εγώ αναθέτω, εσύ αναθέτεις, αυτός αναθέτει…
***
Ανεξαρτητοποιήσεις…

Την ανεξαρτητοποίησή τους από την δημοτική παράταξη «Δήμος για τα παιδιά μας», δήλωσαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την προχθεσινή συνεδρίαση οι πρώην αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιαννόπουλος και Διαμαντόπουλος. Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι λόγοι που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή οφείλονται στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και στον τρόπο που συνεχίζει ο Δήμαρχος να διοικεί τον Δήμο.
«Για μία ακόμη φορά κάνουμε γνωστό ότι δεν συμφωνούμε με το μοντέλο της Διοίκησης που έχετε επιλέξει, δεν υιοθετούμε τις πρακτικές σας, ούτε μπορούμε να συνεχίσουμε να απολογούμαστε στην κοινή γνώμη για τις δικές σας ευθύνες και παραλείψεις και την έλλειψη στρατηγικής, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι όντας μέλη της πλειοψηφίας συναινούμε, έστω και δια της σιωπής μας, στις αποφάσεις που λαμβάνονται» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην δήλωση ανεξαρτητοποίησής τους.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος αφού υπογράμμισε ότι όλοι κρίνονται τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο μοναχικό ταξίδι που διάλεξαν, ενώ τόνισε ότι και οι ίδιοι συμμετείχαν στη δουλειά που έκανε η δημοτική αρχή και επομένως έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης και διερωτήθηκε εάν αμφισβητούν ακόμη και την βελτίωση της καθημερινότητας την οποία έχει παραδεχτεί μέχρι και η αντιπολίτευση και είχαν και αυτοί συνεισφορά.
Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχουν σοβαροί κλυδωνισμοί στο «καράβι» της Δημοτικής Αρχής και ο κύκλος εσωστρέφειας και γκρίνιας που έχει ανοίξει εδώ και κάμποσο καιρό στην δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας μεγαλώνει και πολύ δύσκολα θα κλείσει…
Εξάλλου δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η ενέργεια των δυο Δημοτικών συμβούλων θα βρει και άλλος μιμητές!


                                                                                          Ο Σκοτεινός