Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Ο ποιητής Μίνως Ζώτος (1905-1932) από το Νεοχώρι Μεσολογγίου»




Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου η  εκδήλωση με θέμα «Ο ποιητής Μίνως Ζώτος (1905-1932) από το Νεοχώρι Μεσολογγίου».  Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου .

 Το αφιέρωμα στον ποιητή αποτελεί μέρος του Α’ Κύκλου Δράσεων «Ποιητές του τόπου μας. Δημιουργική ανάγνωση και δημιουργική γραφή» που συνδιοργανώνουν για το 2017-2018 οι Σχολικοί Σύμβουλοι Χρυσούλα Σπυρέλη και Ολυμπία Τσώλου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.
Τη ροή της εκδήλωσης συντόνισε  η Σοφία Λαναρά, φιλόλογος, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ι. Π. Μεσολογγίου, ως εξής:
Χαιρέτησαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ. Ε. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ.  Σοφία Χριστοπούλου, ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.  Χρήστος Καζαντζής και η  Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας, κ.  Ολυμπία Τσώλου.
Ποιήματα του Μίνου Ζώτου απάγγελε  ο ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης
Για το έργο του Μίνου Ζώτου μίλησαν  ο κ. Σωτήρης Τριβιζάς, συγγραφέας, η κ. Χριστίνα Ντουνιά, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και η  κ. Μαρία Καρατζογιάννη, φιλόλογος.
Ακολούθησε  Ντοκιμαντέρ,  με έμφαση στις τιμές της γενέτειρας προς τον ποιητή. Λήψη- Επιμέλεια: κ.  Κωνσταντίνος Κατσαρός, εκπαιδευτικός του Λυκείου Νεοχωρίου. Αφήγηση:  κ. Ειρήνη Αλετρά Μαρούδα, φιλόλογος. Απαγγελία:
οι μαθητές Χριστίνα Γκάιδα, Κωνσταντίνος Ευθυμίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης διάβασε προς τιμή του Μίνου Ζώτου ποίημά του ο κ. Βασίλειος Καρατζογιάννης. Την εκδήλωση έκλεισε η κ. Χρυσούλα Σπυρέλη, Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων .