Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου




Ολοκληρώνεται απόψε στο χώρο του Λιμένα Μεσολογγίου, η 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων που διοργάνωσε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των Δήμων Αγρινίου και Ναυπακτίας, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Αιτωλική Αναπτυξιακή.

Η τελετή των εγκαινίων και ο αγιασμός έγινε το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου από τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. Επιφάνιο Καραγεώργο, ενώ παρευρέθηκαν ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Δ. Σπύρου, η Βουλευτής Αιτωλ/νίας Μαρία Τριανταφύλλου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπ/χης Ν. Μπαλαμπάνης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απ. Ευθυμίου,  ο Δ/ντής Αστυνομίας Αιτωλίας Α. Τσαπικούνης, ο Δ/της Π.Υ. Ναυπάκτου Χριστ. Μπόκας  και  ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Ν. Μελιάδης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αιτωλ/νίας Παν. Τσιχριντζής, Ελληνοβουλγαρικού/Ελληνοτουρκικού Π. Κουτσίκος και Ελληνοκινεζικού Κ. Γιαννίδης, οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος, Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας,  οι Πρόεδροι  Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Β. Σπυρόπουλος, Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου Ι. Κοντός, Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Μ. Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας Δ. Τσάμης,  Αιτωλικής Αναπτυξιακής Γ. Σιαμαντάς, Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Φ. Περγαντής και Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. Ν. Τσαραπατσάνης,  εκπρόσωποι Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, οι Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Φορέων του Δήμου κ.κ. Αν. Σκαρμούτσος, Δημ. Μπουσμπουρέλης, Γ. Κοντογιάννης, Ευαγγελία Τσέλιου – Παναγοδήμου και Λαμπ. Σταθόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Καρβέλης, Γ. Καραπαπάς και Γ. Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Α. Καζαντζή, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης ο Καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών Παν. Κοντός. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Φορέων/Συλλόγων Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και Αιτωλοακαρνανίας.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος ανέφερε:
«Εγκαινιάζοντας σήμερα την 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, κάνουμε παράλληλα ένα ακόμη μεγάλο βήμα που μας οδηγεί στην κατάκτηση του στόχου μας. 
Ενός στόχου και μιας στρατηγικής που η παρούσα δημοτική αρχή της οποίας έχω την τιμή να βρίσκομαι επικεφαλής, έθεσε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της.
Η Έκθεση θα λειτουργήσει και πάλι ως ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά και επιχειρηματικά γεγονότα, αποτελώντας την υλοποίηση ενός οράματος και της  μεγάλης επιδίωξης του Δήμου μας.
Ξεκινώντας λοιπόν αυτή την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, γνωρίζαμε καλά τις δυσκολίες. Γνωρίζαμε πως η συγκυρία και δη η οικονομική κατάσταση που επικρατεί κάθε άλλο πάρα αισιόδοξη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί. Ωστόσο, είχαμε ένα ισχυρότερο κίνητρο. Την εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας και όχι μόνο- ιδιαίτερα δε το παραγωγικό – επιχειρηματικό δυναμικό- το οποίο παρά τη σκληρή εποχή που ζούμε με θέληση και πολλές θυσίες συνεχίζει πεισματικά σχεδόν να διατηρεί κορυφαίο ρόλο και να στηρίζει την ελληνική οικονομία. Να διατηρεί το αίσθημα της εξωστρέφειας και της αναστροφής του δυσμενούς κλίματος. Η δυναμική του παρουσία στην 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων, το αποδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο.
Η   αποδοχή και η ανταπόκριση του κοινού στο εγχείρημα που ξεκίνησε δομημένο πάνω σε νέα φιλοσοφία, αντίληψη και στόχευση το καλοκαίρι του 2016 μας επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της συνέχισής του, ενώ ταυτόχρονα η μεγάλη επισκεψιμότητα και το έντονο   ενδιαφέρον επέβαλλε αναβαθμίσεις και διεύρυνση σε νέους θεματικούς τομείς. Παράλληλα ως κοινωνικό γεγονός θα διατηρήσει την ίδια ζωντάνια, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα της ψυχαγωγίας, αλλά και της ενημέρωσης μέσω ειδικών ημερίδων που στόχο έχουν να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας (Ιαματικός Πηλός Αγίας Τριάδας ως πρόσφατο παράδειγμα) και ασφαλώς να προσελκύσουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον.
Σε αυτή την πρωτοβουλία που συνεχίζεται για 2η χρονιά, σαφώς είχαμε ως Δήμος πολύτιμους υποστηρικτές, όπως την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους  Δήμους  Αγρινίου και Ναυπακτίας, το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, την Αιτωλική Αναπτυξιακή  και τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. 
   Ταυτόχρονα, η αναγνωρισμένη αξία και το κύρος της διοργάνωσης προσέλκυσε το ενδιαφέρον αντίστοιχων φορέων του εξωτερικού, οι οποίοι συμμετέχουν με   ενδιαφέρουσες ημερίδες που αφορούν τις συνθήκες και προοπτικές εξαγωγής των τοπικών προϊόντων.
 Μίλησα για κατάκτηση ενός στόχου που έθεσε εξ αρχής η δημοτική μας αρχή. Ο στόχος αυτός για εμάς όλους που ζούμε σ’ αυτό τον ευλογημένο τόπο δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την άρση της εσωστρέφειας που για δεκαετίες ολόκληρες ταλάνιζε το Δήμο μας. Βάζουμε λοιπόν οριστικά φραγμό στη μιζέρια, τον μηδενισμό και την απαξίωση των δυνατοτήτων του Δήμου μας.
Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, φέροντας το βαρύ όνομα της Ιστορίας και του Πολιτισμού του, επιβάλλεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο παραγωγικής, πολιτισμικής και κοινωνικής διάστασης.
Περιβάλλον και άνθρωποι , αποτελούν ένα πανίσχυρο συνδυασμό τον οποίο εμείς έχουμε την υποχρέωση να ενεργοποιήσουμε. Και θα το κάνουμε. Με θέληση, ρίξεις με το παλιό και φθαρμένο και κυρίως με στραμμένο βλέμμα στο μέλλον του τόπου, όπου οι αυριανοί πολίτες θα είναι τα παιδιά μας.

θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, τους υποστηρικτές που προανέφερα, τους εκθέτες που μας εμπιστεύτηκαν για μια ακόμη χρονιά, καθώς και όλους όσους θα περάσουν την είσοδο της Έκθεσης κατά τη διάρκειά της, τιμώντας μας με την παρουσία τους».