Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδήλωση για τις ιαματικές ιδιότητες της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου   Παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 2ης Αναπτυξιακής Έκθεσης Υπηρεσιών και Προϊόντων του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ιαματική Ιατρική και η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου – Το χθες, το σήμερα, το αύριο».

Στην ημερίδα συμμετείχαν με ομιλίες τους, η Φιλόλογος κυρία Σπυριδούλα Αλεξανδροπούλου με θέμα: «Η ιστορία της Λιμνοθάλασσας» και ο Καθηγητής Δερματολογίας – Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και Επιστημονικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ Κωνσταντίνος  Κουσκούκης με θέμα: «Ιαματική Ιατρική και η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου».
Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση επεσήμανε πως «Ζούμε σε έναν τόπο που γεννήθηκε, άκμασε και συνεχίζει να προσφέρει απλόχερα τα «δώρα» του. Η ζωή των ανθρώπων περιστρέφεται με κάθε τρόπο γύρω από το ζωτικό χώρο της περίφημης Λιμνοθάλασσάς μας, που συνεχίζει να υποστηρίζει είτε την παραγωγική διαδικασία, είτε την έμπνευση, είτε την εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Λιμνοθάλασσα, Περιβάλλον και Άνθρωποι, συνυπάρχουν αρμονικά, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους με τρόπο δημιουργικό και βιώσιμο.
Ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενοι πλήρως αυτή την άρρηκτη σχέση, καταβάλλει κάθε προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του λιμνοθαλάσσιου χώρου, θεωρώντας πως κάθε μορφή ανάπτυξης έχει από αυτό το σημείο την αφετηρία του. Και αυτή η προσπάθεια δικαιώνεται μέρα με την ημέρα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ανήκει η Αναγνώριση με ΦΕΚ, του φυσικού πόρου «Πηλός Αγίας Τριάδας Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ως Ιαματικού. Ήταν το επιστέγασμα μιας πρωτοβουλίας που έλαβε η δημοτική αρχή καταθέτοντας στις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε απαραίτητο στοιχείο και μελέτη, προκειμένου και αυτό το «δώρο» της φύσης που μας περιβάλλει, να λάβει τον πλέον επίσημο χαρακτηρισμό.
Είναι γεγονός πως όλοι γνωρίζαμε – άτυπα μεν -  εδώ και χρόνια τις ευεργετικές ιδιότητες των νερών της Αγίας Τριάδας. Όμως, η επίσημη ανακήρυξη δίνει άλλη διάσταση, προσελκύοντας ασφαλώς το ενδιαφέρον περισσοτέρων επισκεπτών και βάζοντας στο χάρτη του ιαματικού τουρισμού και την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου».
Παρέμβαση στην Εκδήλωση, έγινε και από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές διαστάσεις του ιατρικού – ιαματικού τουρισμού, σημειώνοντας παράλληλα πως για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η σύνταξη ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού εθνικού σχεδιασμού.  Μιλώντας ειδικά για την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και τις δυνατότητες που προέκυψαν στον συγκεκριμένο τομέα μετά τον επίσημο χαρακτηρισμό του Ιαματικού πηλού Αγίας Τριάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Το Μεσολόγγι είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, η οποία μπορεί να αναδειχθεί ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για τον ιατρικό τουρισμό».
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Λιμνοθάλασσας» Κ. Κατσαρός, ενώ συντονιστής ήταν ο κ. Ηλίας Φερέτης.
Ο κ. Πατούλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ξεναγήθηκε από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Αν. Σκαρμούτσο στην 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων, καθώς επίσης επισκέφθηκε το χώρο της  Αγίας Τριάδας.