Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

2η Αναπτυξιακή Έκθεση …

Πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 22-25 Σεπτεμβρίου η 2η Αναπτυξιακή Έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών  του Δήμου μας στο χώρο του Λιμανιού. Οι εντυπώσεις ανάμεικτες τόσο από την πλευρά των εκθετών όσο και από την πλευρά των επισκεπτών. Για την ιστορία και για όσους ενδιαφέρονται για αριθμούς να αναφέρουμε ότι οι επισκέπτες έφθασαν φέτος τους 8.000(ανάμεσά τους σχολεία και στρατός) έναντι 11.000 πέρυσι, ενώ τα περίπτερα των εκθετών ήταν 102 έναντι 137 την περσινή χρονιά.
Με μια πρώτη ματιά σίγουρα οι αριθμοί θα πρέπει να προβληματίσουν τους διοργανωτές και κυρίως τον Δήμο αφού αυτός φέρει το κύριο βάρος της ευθύνης για την διοργάνωση της Έκθεσης. Ένα δεύτερο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προβληματίσει είναι η σύνθεση, το είδος δηλαδή των εκθετών που συμμετείχαν. Για παράδειγμα στην φετινή έκθεση είδαμε πολλά περίπτερα συλλόγων και φορέων ενώ απουσίαζαν αρκετές τοπικές επιχειρήσεις. Ένδειξη ότι χάνεται ο προσανατολισμός και η ταυτότητα.
Βέβαια θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας και το φιάσκο που δημιουργήθηκε  με την αναβολή της έκθεσης λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξή της τον Ιούλιο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, γεγονός που συνετέλεσε στην δημιουργία κλίματος δυσπιστίας και αβεβαιότητας ανάμεσα στους υποψήφιους εκθέτες.
Αρκετά παράπονα ακούστηκαν από τους συμμετέχοντες για την έλλειψη προβολής και επικοινωνίας ενός τόσου σπουδαίου γεγονότος  με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αλλά και πολλοί επισκέπτες έφυγαν προβληματισμένοι και απογοητευμένοι αφού κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους  στον χώρο της έκθεσης(όπως για παράδειγμα την Κυριακή το απόγευμα) βρήκαν πολλά περίπτερα εκθετών κλειστά!
Στα θετικά της διοργάνωσης καταγράφονται οι παράλληλες εκδηλώσεις(όπως η συναυλία Μαχαιρίτσα – Ζουγανέλη) και οι πολύ ενδιαφέρουσες ημερίδες(όπως αυτή για τις ιαματικές ιδιότητες της Λιμνοθάλασσας) που προσέλκυσαν πολύ κόσμο.
Συμπερασματικά η Αναπτυξιακή Έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών – αν και φέτος ήταν κατώτερη των προσδοκιών -  μπορεί και πρέπει να έχει μέλλον αρκεί τα παθήματα να γίνουν μαθήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι υπευθυνότητα και προγραμματισμός.
***
Αφού το κάνεις κάντο σωστά!!!

Τον παραπάνω εύστοχο τίτλο επέλεξε να βάλει ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιαννόπουλος , σε επιστολή που απέστειλε στα Μ.Μ.Ε. προκειμένου να κάνει γνωστές τις θέσεις του προς αποφυγή παρεξηγήσεων για το θέμα της κατασκευής του κολυμβητηρίου που πρόσφατα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην αναλυτική και τεκμηριωμένη  επιστολή του, κάνει λόγο για ένα έργο ανέτοιμο που ήρθε πρόωρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τονίζοντας όμως ότι το κολυμβητήριο αποτελεί αίτημα ετών της πόλης αλλά και δικό του προσωπικά με τη μόνη διαφορά ότι επιβάλλεται να γίνει με σωστό τρόπο χωρίς βιασύνες και προχειρότητες.
Από τις ενδιαφέρουσες επισημάνσεις του κ. Γιαννόπουλου που αφορούν την νομιμότητα, την βιωσιμότητα, τον προϋπολογισμό, την χωροθέτηση και την  χρηματοδότηση του έργου, στεκόμαστε ιδιαίτερα στην πρότασή του για την δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου με κατασκευή τύπου μπαλόνι, που θα δώσει στο έργο χρήση για όλο τον χρόνο καθώς και προστασία ασφάλεια και έλεγχο του χώρου.
Μήπως πρέπει να το επανεξετάσει η Δημοτική Αρχή;