Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ανάπτυξη με καύση Βιορευστών δεν γίνεται


Ύστερα από τους «Δρόμους του ΕΣΠΑ» και τον περίπατο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στην Τουρλίδα, είδαμε την Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαο Μπαλαμπάνη να περπατούν και να φωτογραφίζονται στην 2η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών & Προϊόντων του δήμου μας.

Με το πρόσχημα της «ανάπτυξης» δεν επιτρέπεται να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη υποβαθμισμένη Λιμνοθάλασσα.Το οφείλουμε στα παιδιά μας να λάβουμε δράση!
Αντίθετα η Χ.Σταρακά και Ν.Μπαλαμπάνης -καθώς και πολλοί άλλοι αιρετοί- αρνούνται πεισματικά να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να αναλάβουν ουσιαστική δράση για την προστασία του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού από το έγκλημα της Καύσης Βιορευστών.

Ενώ, λοιπόν, οι τοπικοί μας εκπρόσωποι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έπρεπε να ενημερώνουν οι ίδιοι τους πολίτες για τόσο ζωτικής σημασίας ζητήματα, κρύβονται πίσω από δικαιολογίες του τύπου «δεν γνωρίζω το θέμα», «ελάτε στο γραφείο να μας ενημερώσετε», «να το εξετάσουμε ξανά». Το θέμα δεν βγήκε χθες στην επιφάνεια. Μετράμε ήδη 7 μήνες που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας και η δικαιολογία «δεν γνωρίζω» είναι τουλάχιστον αστεία, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν έχεις εκλεγεί από τους πολίτες του τόπου αυτού. Η υγεία και το περιβάλλον δεν θυσιάζονται στο όνομα της «ανάπτυξης»!

Καμία καύση βιορευστών μέσα σε προστατευόμενη περιοχή.

Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα
 facebook.com/limnothallaza
limnothallaza.wordpress.com
limnothallaza@gmail.com