Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Σύμφωνο συνεργασίας για την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα και διεκδίκηση ανάδειξης της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ως Ποδηλατικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

 

Η Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό την Προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμη, ενέκρινε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με απώτερο στόχο την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού και την αξιοποίηση της ποδηλασίας ως δραστηριότητας που μπορεί να αναδείξει περαιτέρω τη Δυτική Ελλάδα ως προορισμό. Το σχετικό Σύμφωνο θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΑΜΚΕ NatTour, μοναδική διαχειρίστρια του σήματος “Bike Friendly”.

Οι δράσεις του Σήματος Πιστοποίησης “Bike Friendly” έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού με στόχο την ανάδειξη της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης ανάπτυξης και επιλεγμένης μετακίνησης από τους επισκέπτες και τουρίστες της χώρας μας. Με αυτό το Σύμφωνο Συνεργασίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει το έργο του Υπουργείου Τουρισμού και έμπρακτα.

Ιδιαίτερα αξίζει να τονισθεί η πρόταση του Γ. Τελώνη, Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για διεκδίκηση της ανάδειξης του Μεσολογγίου ως Ποδηλατικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε Γ. Τελώνης: «Λαμβάνοντας υπόψη τις στέρεες βάσεις που διαθέτει η Δυτική Ελλάδα είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να φιλοξενήσουμε κάθε είδους ποδηλατικές οργανώσεις με στόχο την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή. Με αυτό το σκεπτικό, και έχοντας κατά νου τις ξεχωριστές ιδιαιτερότητες της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, κυρίως λόγω της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, ενός τοπίου που προσφέρεται αναμφίβολα για ποδηλατικό τουρισμό, προτείνω την διεκδίκηση της ανάδειξης του Μεσολογγίου ως Ποδηλατικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Θεωρώ ότι με βάση την ξεχωριστή μορφολογία του εδάφους της πόλης και το ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, με φόντο τη λιμνοθάλασσα, είναι πραγματική ευκαιρία να γίνει το Μεσολόγγι πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες λάτρεις της ποδηλασίας και του οικοτουρισμού».