Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Σε τροχιά υλοποίησης, από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, 11 έργα αρμοδιότητας των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας

Υλοποιώντας με ταχύτητα τον προγραμματισμό που έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, είχε σήμερα, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με τους Δημάρχους των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, αναφορικά με τα έργα αρμοδιότητας των Δήμων που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα σύνολο 44 έργων, για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις άμεσης δημοπράτησης και εκκίνησης, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τη δημιουργία βιώσιμων εστιών ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές και φυσικά, τις πραγματικές ανάγκες των Δήμων.

«Όπως κινηθήκαμε με ταχύτητα στην ένταξη των έργων, την ίδια ταχύτητα χρειάζεται να ακολουθήσουμε όλοι μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό σας, όπως και μέχρι τώρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν το συντομότερο τα έργα αυτά και παράλληλα, να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το επόμενο πακέτο έργων που θα προσφέρουν πραγματική προστιθέμενη αξία στον τόπο μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν… υπόσχεται μόνο, αλλά υλοποιεί. Και αυτό είναι κάτι που καθημερινά αποδεικνύεται.

Τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για τα οποία φορείς υλοποίησης είναι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, είναι τα εξής:

 1. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΓΗΠΕΔΟΥ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΗΓΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 670.000,00 €

     2.  ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔOY ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ Τ.Δ. ΛΕΠΕΝΟΥΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 890.000,00 €

     3. ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, 3.700.000,00 €

     4. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΆΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, 600.000,00 €

     5. AΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, 74.300 €

     6. ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, 70.000 €

     7. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΚ ΠΕΤΡΩΝΑΣ ΔΕ ΙΝΑΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ, 833.995,52 €

     8. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΘΕΡΜΟΥ, 3.472.000,00 €

     9. ΑΝΑΠΛΑΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, 1.500.000,00 €

    10. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (B ΦΑΣΗ), 1.180.966,86 €

    11. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΡΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, 24.800,00 €

Σημειώνεται πως το επόμενο διάστημα θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα έργα αρμοδιότητας των Δήμων, όπως έχουν παρουσιαστεί συνολικά από τον Περιφερειάρχη το προηγούμενο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την ένταξη και νέων έργων.