Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Νίκος Καραπάνος: «Οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ανεπάρκεια του κυρίου Λύρου και της παρέας του»

 

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για αναπομπή της 145/2000 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου που αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021 αποτελεί «ράπισμα» για τις αυταρχικές και καταχρηστικές μεθοδεύσεις και πρακτικές  του κυρίου Λύρου  και της παρέας του.

Δεν θα απαντήσουμε στους φασιστικούς «παραληρηματικούς» μονολόγους του κ. Λύρου. Άλλωστε οι πολίτες έχουν αντιληφθεί και αντιλαμβάνονται καθημερινά την ανεπάρκειά του.

Ως συνδυασμός «Δήμος για τα Παιδιά μας», στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για το παρόν και το αύριο του τόπου μας.

Εκεί στο «ναό της δημοκρατίας» θα ζητήσουμε από τον κύριο Λύρο να εξηγήσει για ποιο λόγο στην συνεδρίαση της 29ης Δεκεμβρίου 2020 δεν έθεσε υπόψη του κορυφαίου οργάνου του δήμου, την πρόταση του συνδυασμού μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα, κάτι που θα κάνει τώρα και αφότου έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για παραγωγή δημοτικού έργου.

Όπως επίσης να εξηγήσει πως θα ήταν δυνατό να στηρίξουμε στην συνεδρίαση της 29ης Δεκεμβρίου -  όπως μας κατηγόρησε στο «παραλήρημά» του χθες -  την πρότασή μας για το τεχνικό πρόγραμμα, όταν ο ίδιος δεν την είχε θέσει ως εισήγηση στην πρόσκληση της συνεδρίασης… Και για τον λόγο αυτόν έγινε δεκτή η προσφυγή μας.

 

Το μόνο που θα επαναλάβω είναι τμήμα της δήλωσης που έκανα στις 30 Δεκεμβρίου 2020 όταν κατέθεσα την προσφυγή κατά της απόφασης:

«Επιστρέφω τις κατηγορίες περί καταστροφικής δικής μου θητείας υπενθυμίζοντας την πρωτοφανή στασιμότητα που επικρατεί στον τομέα των έργων στο δήμο μας.

Να θυμηθώ τι; Το κολυμβητήριο; Το κλειστό γυμναστήριο; Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης; Την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας; Τα αντιπλημμυρικά στον Άγιο Δημήτριο; Την ανακατασκευή των παιδικών χαρών στα χωριά μας; Τα γήπεδα σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό;

Ποια πρόοδος και ποια επιτάχυνση υπήρξε για όλα αυτά τα έργα; Καμιά. Μόνο καθυστερήσεις, αναβολές και οπισθοδρόμηση…

Συνεπώς είναι άδικη και αβάσιμη η προσπάθεια μετακύλισης ευθυνών.

Οι ευθύνες βαρύνουν κύρια και αποκλειστικά τον κ. Λύρο και την παρέα του…»

 

Εκ του γραφείου τύπου του συνδυασμού «Δήμος για τα παιδία μας»