Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Ο Θ. Βασιλόπουλος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου

 
Τα κεντρικά γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «Η Ένωση», στο Μεσολόγγι, επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος. Στην συνάντηση που είχε ο κ. Βασιλόπουλος με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Κωνσταντίνο Υφαντή, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την οργάνωση καθώς και για τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από τη διοίκηση.  Ζητήματα αποζημιώσεων για το βαμβάκι, τις ελιές Καλαμών  και τα αναπτυξιακά προγράμματα κυριάρχησαν στην εποικοδομητική συζήτηση όπου εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής χωρίς την ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας.

Από την πλευρά του ο κ Βασιλόπουλος τόνισε ότι  «ο  συνεταιρισμός του Μεσολογγίου  έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει μία απόλυτα σύγχρονη αντίληψη για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας που περιλαμβάνει παραγωγικές δραστηριότητες και  σύγχρονο εξοπλισμό» και πρόσθεσε ότι  «με κοινή  προσπάθεια θα αντιμετωπισθούν τα αγροτικά προβλήματα ώστε να φανούν οι καρποί αυτής της συνεργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα». 

Στην συνέχεια ο κ Βασιλόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Στέφου όπου παράγεται το παραδοσιακό  αυγοτάραχο  ένα προϊόν ΠΟΠ υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και ιδιαίτερης γευστικής εμπειρίας. Η εταιρεία δημιούργησε  με συστηματική δουλειά  πρωτοποριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή για την επεξεργασία, συσκευασία και προώθηση προϊόντων της ανοιχτής θάλασσας, της λιμνοθάλασσας και της υδατοκαλλιέργειας.