Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Συνδυασμός "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου" για το τεχνικό πρόγραμμα: "Ακουμπάτε τα όρια της λογικής!"

 


Κύριοι της Δημοτικής αρχής! Ακουμπάτε τα όρια της λογικής! 

 Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Το μόνο αρμόδιο όργανο να αποφασίσει για το τεχνικό πρόγραμμα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο! 

Η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό ορίζεται από την νομοθεσία. 

Κάθε παράταξη έχει δικαίωμα να φέρει πρόταση προς ψήφιση έχοντας ΕΙΣΗΓΗΣΗ από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η εισήγηση μπορεί να είναι είτε αρνητική είτε θετική, αρκεί να είναι εισήγηση. Στην συνέχεια είναι αρμοδιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου να κρίνει ποια πρόταση επιθυμεί να υιοθετήσει. 

 Για ποιο λόγο δεν αφήσατε μια παράταξη να φέρει στο συμβούλιο την πρόταση της με την αρνητική εισήγηση της υπηρεσίας και να καταψηφιστεί; Για ποιον λόγο δεν αφήσατε την δημοκρατία να κάνει την δουλειά της; Για ποιο λόγο δεν αποδομήσατε με επιχειρήματα την πρότασή τους στο δημοτικό συμβούλιο παρά ακολουθήσατε την τακτική της φίμωσης και της διαστρέβλωσης της νόμιμης διαδικασίας; 

 Αν αφήνατε, όπως ορίζει η νομοθεσία, την πρόταση της έτερης παράταξης να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο θα δίνατε την δυνατότητα στο αρμόδιο όργανο που έχουν επιλέξει οι πολίτες να αποφασίσει για το τεχνικό πρόγραμμα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι σταθμίζοντας την αρνητική εισήγηση με την οποία ερχόταν η πρόταση στο συμβούλιο, πιστεύετε ότι δεν θα διάλεγαν σωστά;

Πιστεύετε ότι η κοινωνία δεν κατανοεί ότι είναι θύμα μικροπολιτικής μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης;   

Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε τέλμα και η ανακοίνωση σας δεικνύει το έλλειμμα κατανόησης του προβλήματος. Η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και στην προκειμένη περίπτωση, δεν επιτρέψατε να συζητηθεί μια εναλλακτική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο. 

 Οι λύσεις θα έρθουν μέσα από την λειτουργία της δημοκρατίας. 

 Αφήστε το δημοτικό συμβούλιο να κάνει την δουλειά του, αποδομήστε τις άλλες προτάσεις με επιχειρήματα και φέρτε ένα τεχνικό πρόγραμμα με σχεδιασμό και αξιώσεις. 

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου βουλιάζει και η απόδοση ευθυνών την ώρα του ναυαγίου δεν έσωσε κανέναν! 

 ** Για την ιστορία, η πρόταση της έτερης παράταξης όντως δεν ακουμπά σε ρεαλιστική βάση, αλλά και η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι επίσης καθόλα αόριστη, χωρίς προγραμματισμό και σχεδιασμό για ουσιαστικές παρεμβάσεις. 

 

Εκ του συνδυασμού “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”