Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Αντικατάσταση φθαρμένων πανιών στον Ανεμόμυλο

 

Η διοίκηση του  Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου  Ι.Π. Μεσολογγίου, έχοντας διαπιστώσει φθορές στα πανιά του ιστορικού μνημείου του ανεμόμυλου, απέστειλε  επιστολή προς το Πνευματικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου, ζητώντας την άδεια για την αποκατάστασή τους.

 Το Πνευματικό Κέντρο αποκρίθηκε θετικά στην επιστολή μας και, κατόπιν αυτού, ο  Εμποροβιομηχανικός  Σύλλογος  Ι.Π. Μεσολογγίου προέβη στην άμεση αντικατάσταση των σκισμένων πανιών.

 Ο ανεμόμυλος βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην περιοχή του Λιμανιού και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης μας. Σε αυτή την τοποθεσία διαδραματίστηκε ο τραγικός επίλογος των γεγονότων της Εξόδου. Σε μια πράξη αυτοθυσίας, οι ηρωικοί  πολεμιστές του Μεσολογγίου ταμπουρωθήκαν εκεί με επικεφαλής τον επίσκοπο Ιωσήφ Ρωγών και ανατινάχθηκαν, επιλέγοντας τον θάνατο από το να παραδοθούν στους εχθρούς που τους είχαν περικυκλώσει.

Η αποκατάσταση των ζημιών του μνημείου από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου έχει συμβολικό χαρακτήρα.  Η ενέργεια μας αυτή ευελπιστούμε να δώσει το παράδειγμα και σε άλλους φορείς και ιδιώτες, προκειμένου τα ιστορικά και κομβικά σημεία της πόλης μας να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.

                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                   ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΣΣΟΒΑ