Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση του Δημάρχου για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου

 


Αγαπητοί συμπολίτες

Θεωρώντας πως η επικοινωνία και η δια ζώσης επαφή μαζί σας είναι κορυφαία ανάγκη, η οποία όμως λόγω της πανδημίας μπήκε σε δεύτερη μοίρα , θέλω με αφορμή το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για το Δήμο μας και τις σημαντικές για την λειτουργία του διαδικασίες ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού να ενημερώσω και να αναφερθώ στα εξής:

 Στις 29 Δεκεμβρίου του 2020 το Δημοτικό μας συμβούλιο ψήφισε την πρόταση της Δημοτικής αρχής για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021. Ένα φιλόδοξο και συνάμα ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Ο πρώην Δήμαρχος σε μια ακόμη προσπάθεια να παρεμποδίσει το έργο μας εντελώς πρόχειρα και δίχως να τηρήσει καμία προ-διαδικασία από αυτές που προβλέπει και ορίζει ρητά ο Νόμος ζήτησε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να εγκρίνει μια κατ΄ επίφαση «πρόταση» του. Κάτι που φυσικά δεν ήταν δυνατόν να γίνει διότι αυτή η πρόταση στο περιεχόμενο της ήταν παντελώς  ανεδαφική και ανάρμοστη.

Και πώς να μην ήταν ;;

             Αφού μόνος στόχος του εγχειρήματος ήταν να παρεμποδιστεί η ψήφιση του   τεχνικού προγράμματος.

             Αφού γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά, ότι ακόμα και αν ψηφιζόταν η «πρότασή» του, η απόφαση αυτή   του Δημοτικού Συμβουλίου θα ακυρωνόταν στη συνέχεια   ως παράνομη, γιατί δεν έχει θετική εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία.

Γι’ αυτό στο Δημοτικό συμβούλιο δεν έκανε καμία προσπάθεια να υπερασπιστεί την πρότασή του. Γιατί γνωρίζει ότι είναι παράνομη!

Παρ’ όλα αυτά όμως, με παράνομες προτάσεις, τίποτα δεν τον εμποδίζει να επιμένει με θράσος   στην καθυστέρηση, παίζοντας τα πολιτικά ρέστα του στην οπισθοδρόμηση του τόπου μας.

Είναι να   απορεί κανείς . Και αναρωτιέμαι ποιος θα τον ακολουθήσει σ’ αυτόν το δρόμο , σ αυτή την «κατρακύλα»  και θα γίνει «συνένοχος» .

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως ο ίδιος  δεν σεβάστηκε και δεν μελέτησε τα τεχνικά προγράμματα όντας δήμαρχος, έχει τώρα καμία διάθεση να μελετήσει, ως αντιπολίτευση, τα έργα και προγράμματα του δήμου;

 Ενδεικτικά αναφέρω πως στην υποτιθέμενη πρόταση του, εντελώς ασυνάρτητα, μοιράζει λεφτά από τα ελάχιστα διαθέσιμά μας σε μια ενεργειακή αναβάθμιση ενός ανύπαρκτου κολυμβητηρίου, το οποίο αυτός  είχε δημοπρατήσει   χωρίς μελέτες…

Και τον ενδιέφερε τόσο η ουσία που στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην συζήτηση δεν ήρθε καν, δεν παρουσιάστηκε για  να φέρει και  να υποστηρίξει την πρότασή του .. Απείχε …

  Κι είμαστε τώρα ενάμιση μήνα  και πάνω, ένας ολόκληρος Δήμος να περιμένουμε την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος . Με «σβησμένες» τις «μηχανές» Είναι σωστό ο Δήμος μας να έχει «σβησμένες τις μηχανές» του ;;

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά   ο πρώην δήμαρχος  μετέρχεται ανάρμοστων διαδικασιών για να καρπωθεί ίδιο πολιτικό όφελος αδιαφορώντας για το αν με τις συμπεριφορές αυτές βλάπτει τον τόπο. Καταστρατηγεί τους νόμους και προαναγγέλλει αποφάσεις ελεγκτικών σωμάτων! Παίζει με τους θεσμούς. Δεν σέβεται τίποτε και δεν βάζει τίποτε πάνω από την πολιτική του επιβίωση. Ούτε τους δημότες που διέγραψε την επομένη των εκλογών.

Ποιος άραγε του δίνει τέτοια «πατήματα»;  Μόνος στόχος να μπλοκάρει τα έργα. Να μπλοκάρει την λειτουργία του Δήμου. Να σταματήσει την πληρωμή προμηθευτών.

Να ανατρέψει την πρόοδο που συντελείται σε όλα τα επίπεδα του Δήμου.

Εν τέλει να πάψει σταματήσει ο δημοτικός μηχανισμός για να μπορέσει να επιχαίρει πάνω σε μια αρνητική εξέλιξη που ο ίδιος προκάλεσε !

Κάνω όμως γνωστό σε όλους, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο Δήμος άλλαξε σελίδα. Δεν διοικείται με τραμπουκισμούς, τερτίπια και μαγειρέματα. Δεν εκβιαζόμαστε.  Δεν φοβόμαστε.   Δεν κρυβόμαστε.

Ούτε ψάχνουμε παρατρεχάμενοι καταφύγιο σε γραφεία Υπουργών!

Πράξεις  υπόθαλψης και παροχής προστασίας και ψιχίων ελπίδας σε ξοφλημένες πολιτικές «ανακατώστρες» , δεν υπηρετούν τον τόπο, δεν πάνε μπροστά τον τόπο. Τον ζημιώνουν.    Και δεν ζημιώνουν εμάς μόνο . Ζημιώνουν τους δημότες. Γιατί τέτοιες συμπεριφορές το δικό τους μέλλον υποθηκεύουν.  

 Συνδημότες μου,

Πριν περίπου δύο χρόνια πολεμηθήκαμε λυσσωδώς από ένα σάπιο κατεστημένο, αλλά σταθήκαμε όρθιοι.  Με την δική σας δύναμη «συνθλίψαμε» όσους ήθελαν να παίρνουν από ένα δήμο και όχι να δίνουν.  Τα χτυπήματα «κάτω από τη ζώνη» δε κατάφεραν να ανατρέψουν την ορμητική μας νίκη.  Όμως οι «πυρήνες» που απέμειναν, συγκροτούμενοι και εκπορευόμενοι από ένα και μόνο κίνητρο, συνεχίζουν να αποτελούν «καρκίνωμα».

Ένα από τα σημαντικά πράγματα για τα οποία είμαι βέβαιος είναι ότι δεν θα στερηθώ ποτέ το δικαίωμα να σας κοιτώ στα μάτια. Γιατί δεν θα σας πω πότε ψέματα.  Και σας διαβεβαιώνω ότι τέτοιες και παρόμοιες τακτικές, δεν με φοβίζουν και δεν με πτοούν. Το αντίθετο μάλιστα.

Μας δυναμώνουν. Μας δυναμώνουν στο να κάνουμε πράξη αυτό που δεσμευτήκαμε απέναντι σας.

Για ένα Δήμο Καθαρό, Δυνατό και Μεγάλο!

 

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος