Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Επιστολή διαμαρτυρίας του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 Το καθολικό αίτημα για την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου δεν αποτελεί πλέον αντικείμενο για συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη βιωσιμότητα των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης του Μεσολογγίου.

 Από την αρχή της πανδημίας, το λιανεμπόριο έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον κλάδο της Ελληνικής Οικονομίας και η τυχόν περαιτέρω αναβολή του ανοίγματός του θα μεταφραστεί σε δεκάδες λουκέτα  και θα στείλει εκατοντάδες εργαζομένους στην ανεργία.

 Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου απαιτεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης να λάβει σοβαρά υπόψη την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ,και να προβεί στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες για το άμεσο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Άλλωστε, όπως και εσείς ο ίδιος έχετε ομολογήσει, τα καταστήματα δεν αποτελούν χώρους υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού.

 Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να καλέσουμε τα μέλη μας σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, με σεβασμό, φυσικά, και τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

   

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                               ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΣΣΟΒΑ