Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Τελετή στην Μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ι.Π. Μεσολογγίου με την διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και τη συνεργασία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η ετήσια τελετή Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Λύρου.

    Το πρωί εψάλη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ για τα 102 χρόνια του αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου κι εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλ/νίας «Δημήτρης Ψαθάς», Κώστας Δαουτίδης.

   Ακολούθως, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Τελευταίων Πολέμων, ενώ η εκδήλωση Μνήμης ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Λάμπρο Δημητρογιάννη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ι.Π. Μεσολογγίου Σ/χη Ιωάννη Τσαούση, τον Διευθυντή Αστυνομίας Αιτωλίας Νικόλαο Νικολάου, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλ/νίας Πύραρχο Χρήστο Καλογερόπουλο και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλ/νίας Κώστα Δαουτίδη.