Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

Γαλάζιες σημαίες

Τρεις παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας θα έχουν φέτος την Γαλάζια σημαία. Αυτή της Ψανής , της Κάτω Βασιλικής και του …«δικού» μας Κρυονερίου. Όλες βρίσκονται στο δήμο Ναυπακτίας. Δυστυχώς το Μεσολόγγι απουσιάζει για άλλη μια φορά από τον κατάλογο. Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει το θέμα ούτε στη σκέψη της, αφού τρία χρόνια τώρα δεν έχει ασχοληθεί καθόλου μ’ αυτό παρά τα δημοσιεύματα και τις οχλήσεις του τοπικού τύπου. Κρίμα …

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η χώρα μας με 486 βραβευμένες ακτές, κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες από άποψη ποιότητας θαλάσσιων υδάτων και προσφοράς υπηρεσιών στους λουόμενους. Να σημειώσουμε επίσης ότι η «Γαλάζια σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού και φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.
***
Πόλεμος ανακοινώσεων


Μπαράζ ανακοινώσεων με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Κατσούλη – Παπαδόπουλο και την Δημοτική Αρχή. Στο επίκεντρο οι απ’ ευθείας αναθέσεις σε «ημέτερους», οι διαδικασίες δικαστικής πιστοποίησης για υπηρεσίες ή προμήθειες που έχουν παρασχεθεί στον Δήμο, οι υπέρογκες αμοιβές δικηγόρων από δημοτικές επιχειρήσεις και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με χρήματα και δαπάνες. Στην τελευταία του ανακοίνωση ο Δήμαρχος κάνει λόγο για πρακτική στημένης προπαγάνδας που παραπέμπει σε άλλες εποχές με την τακτική του «πες πες κάτι θα μείνει», που διαστρέφει συνειδητά την αλήθεια, ρίχνοντας «λάσπη στον ανεμιστήρα»  σπιλώνοντας συνειδήσεις.
Κατηγορεί μάλιστα τον κ. Κατσούλη ότι και κατά την διάρκεια της δικής του  θητείας ακολουθούσε την  ίδια τακτική και τις ίδιες διαδικασίες , ενώ αφήνει αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών στο Λιμενικό Ταμείο κατά την διάρκεια της θητείας του κ. Παπαδόπουλου.
Προβληματισμένοι οι δημότες παρακολουθούν την εξέλιξη της διαμάχης και αναρωτιούνται γιατί θα πρέπει ένας προμηθευτής του Δήμου να καταφύγει στην πρακτική της έκδοσης διαταγής πληρωμής, η οποία μάλιστα για να εκδοθεί χρειάζεται βεβαίωση παραγόντων του Δήμου αφού δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά; Γιατί όταν ο προμηθευτής εκτέλεσε την συγκεκριμένη υπηρεσία ή παρέδωσε τις προμήθειες δεν εξέδωσε το προβλεπόμενο παραστατικό (τιμολόγιο);
Μέχρι πότε το κράτος θα ανέχεται και θα νομιμοποιεί τέτοιες πρακτικές;  


                                                                                                                                  Ο Σκοτεινός