Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Σημαντική παρουσία του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Αυτισμό που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα



Από τις 13 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2017 διεξήχθη στην Λάρισα το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Αυτισμό. Τα Πανελλήνια Συνέδρια για τον Αυτισμό έχουν γίνει θεσμός με πρωτοβουλία της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας-ΕΨΥΠΕΑ από το 2007 που πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο στο Μεσολόγγι.
Τα επόμενα δυο συνέδρια οργανώθηκαν επίσης από την ΕΨΥΠΕΑ, ένα στο Μεσολόγγι και ένα στη Πάτρα σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πάτρας. Τα Συνέδρια αυτά έχουν συμβάλει στην κινητοποίηση πολλών φορέων για την ανάγκη επέκτασης και βελτίωσης των υπηρεσιών για το παιδί και τον νέο ενήλικα με αυτισμό. Την ευθύνη της οργάνωσης του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου αυτή την φορά την είχε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος-ΕΕΔΔΑΦ που έχει ιδρυθεί. Το Συνέδριο σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Πλήθος επιστημόνων συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα με παρουσιάσεις (ομιλίες, παρουσιάσεις εργασιών, αναρτημένες ανακοινώσεις). Οι ομιλητές παρουσίασαν τα νέα δεδομένα στην αιτιοπαθογένεια, διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση του Αυτισμού καθώς και τα  αποτελέσματα της εργασίας τους, τους προβληματισμούς τους και τους ιδεατούς στόχους που θα ήθελαν να φτάσουν στην κλινική τους πράξη.
Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ συμμετείχε στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Αυτισμό με:
Κεντρική εισήγηση για την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων
Στρογγυλό Τραπέζι διάρκειας μιάμισης ώρας όπου παρουσιάστηκε από μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας η εργασία του Κέντρου Ημέρας σε Ομάδες Παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος που έχουν ενταχθεί σε σχολεία
Δύο προφορικές ανακοινώσεις που αναδεικνύουν το επίπεδο της εργασίας που επιτελείται σε αυτό
Η πρωτοβουλία της πραγματοποίησης των Συνεδρίων για τον Αυτισμό που ξεκίνησαν από το Μεσολόγγι και η διαχρονική προσφορά του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ στο παιδί με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος επισημάνθηκε από τους οργανωτές του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου. Το Κέντρο Ημέρας θα εξακολουθήσει να είναι παρόν και πρωτοπόρο στις προσπάθειες αυτές.