Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού



   Το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου επισκέφθηκαν την Δευτέρα 16/10/2017 25 εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών οργανισμών του εξωτερικού, από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ουκρανία, η Ουγγαρία, η Δανία, η Φιλανδία, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Σερβία, η Ρουμανία και η Ελβετία. Η  αποστολή, όπου συμμετείχαν επίσης και Έλληνες εκπρόσωποι, ξεναγήθηκε σε περιοχές και μνημεία του Δήμου, ενώ ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς για δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού, που πραγματοποιούνται στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

   Τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ενώ συνόδευσε κατά τη  διάρκεια της παραμονής τους στο Δήμο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αναστάσιος Σκαρμούτσος. Η ξενάγηση ξεκίνησε από το Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, συνεχίσθηκε στο χώρο των Αλυκών, τον Κήπο των Ηρώων, τα Μουσεία της πόλης του Μεσολογγίου και κατέληξε στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου.
   Εκτός από τις ιαματικές ιδιότητες του πηλού Αγίας Τριάδας, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει ο τόπος στην άθληση, τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητές της που βασίζονται στην διατροφική αξία των προϊόντων της λιμνοθάλασσας, αλλά και τις εναλλακτικές διαδρομές ψυχαγωγίας, που έχουν άμεση σχέση και επαφή με το περιβάλλον.

   Οι εκπρόσωποι των τουριστικών οργανισμών του εξωτερικού, επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής, την αρμονία του τοπίου, τους φυσικούς πόρους αλλά και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της.
  Σε δήλωσή του, ο Νίκος Καραπάνος επισημαίνει πως «Η ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και η προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος, αποτελεί επιδίωξη της δημοτικής αρχής. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται οι απαραίτητες προσεγγίσεις εκεί όπου απαιτείται με ρεαλιστική αντίληψη, σύμφωνα με την φυσιογνωμία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας».

   Η διοργάνωση της επίσκεψης, έγινε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους.