Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Διακοπή των μαθημάτων στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου


  Έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου θα ισχύσει η διακοπή των  μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε από Μηχανικούς του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας.

  Τα μέλη του ΤΕΕ πραγματοποιώντας εθελοντικά επισκέψεις σε σχολικές μονάδες περιοχών που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα συνοδεία του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αναστάσιου Σκαρμούτσου και υπηρεσιακών εκπροσώπων του Δήμου, έκριναν ως ακατάλληλο για χρήση το κτίριο όπου στεγάζεται το παραπάνω σχολείο, καθώς όπως διαπιστώνεται  εφάπτεται με διερχόμενο ρέμα. Επιπρόσθετα ο αύλειος χώρος όπου βρίσκονται τα δύο προκατασκευασμένα κτίρια έχει υποστεί κατολίσθηση.
   Αντίστοιχες αυτοψίες έγιναν στα Δημοτικά σχολεία Ελληνικών, Σταμνάς, Χαλικίου, Κεφαλοβρύσου, καθώς επίσης στα δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία 1ο Νεοχωρίου και 1ο Κατοχής. Το κόστος των  ανωτέρω ζημιών που προκλήθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των μελών του ΤΕΕ ανέρχεται σε 400.000 ευρώ. Για το θέμα, ενημερώθηκε και ο Υπουργός Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτης, καθώς ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, παρέδωσε την παραπάνω έκθεση.
   Σημειώνεται πως η διακοπή μαθημάτων ισχύει μόνο για το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες που είχαν προσωρινά διακόψει τη λειτουργία τους αύριο Τρίτη 5/12 θα λειτουργήσουν κανονικά.