Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου



Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη, την οποία συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν σε Δήμους της Αιτωλ/νίας τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 1ης Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εσωτερικών συνοδευόμενος από το Δήμαρχο ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, αντιδημάρχους και τοπικούς εκπροσώπους, επισκέφθηκε διαδοχικά την τοπική κοινότητα Χρυσοβεργίου, το σημείο της εθνικής οδού Μεσολογγίου – Αγρινίου όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων λόγω κατάπτωσης του οδοστρώματος και τέλος την τοπική κοινότητα Φραγκουλέικων η οποία επίσης αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα από κατολισθήσεις.

Ο Νίκος Καραπάνος απευθυνόμενος προς τον Παν. Σκουρλέτη  σημείωσε πως ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή ειδικά δε σε ότι αφορά καλλιεργήσιμες εκτάσεις, υποδομές όπως αγροτικά δίκτυα και δημοτικές οδοί σε σύνολο 57 χιλιομέτρων, σοβαρές ζημιές σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, αντλιοστάσια ομβρίων, σχολικά συγκροτήματα αλλά και μεγάλης έκτασης καταστροφές σε κατοικίες κυρίως στις περιοχές Νεοχωρίου και Κατοχής. Την ίδια ώρα, όπως τόνισε, ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί καθώς τα ήδη καταπονημένα συστήματα αποστράγγισης αλλά και τα υπάρχοντα ρέματα θα δεχθούν αναπόφευκτα νέες εισροές υδάτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που συνεχίζουν να επικρατούν. Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης παρέδωσε υπό μορφή υπομνήματος στον Υπουργό Εσωτερικών αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης του Δήμου προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν το ταχύτερο δυνατό και στο μεγαλύτερο βαθμό τα προβλήματα που προκλήθηκαν. Ταυτόχρονα επέδωσε τις πρώτες εκτιμήσεις των ζημιών σε σχολικές μονάδες, οι οποίες συντάχθηκαν με τη συμβολή Μηχανικών του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας οι οποίοι προσεφέρθησαν να συνδράμουν την διαδικασία της καταγραφής πραγματοποιώντας σήμερα αυτοψίες.