Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Διονύση Μπερερή «Ιστορική μνήμη οικογένειας Τρικούπη»
             Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του
κ. Διονύση Μπερερή «Ιστορική μνήμη οικογένειας ΤΡΙΚΟΥΠΗ», την Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 7 μ.μ., στην «Στοά του βιβλίου» στην Αθήνα.
             Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και η αίθουσα γέμισε μέσα
σε λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα όσοι δεν χωρούσαν, να καθίσουν στην διπλανή αίθουσα, παρακολουθώντας την εκδήλωση, που προβαλλόταν σε γιγαντοοθόνη.
             Κατά την είσοδο δε του κόσμου στην αίθουσα, μοιράσθηκε σε όλους το βιβλίο του κ. Μπερερή δωρεάν, προσφορά του κ. Κοκολίνη έμπιστου συνεργάτη της οικογένειας Τρικούπη, όπως είχε προγραμματισθεί.

              Συντονιστής της εκδήλωσης, ήταν ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας, καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Κοντός, ο οποίος ανοίγοντας την εκδήλωση, καλωσόρισε τους παρισταμένους και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, παρουσιάζοντας και τον συγγραφέα του βιβλίου, κ. Διονύση Μπερερή. Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών», Αντιστράτηγος ε.α. κ. Γεώργιος Αντύπας, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στα πολιτικά πράγματα της χώρας, η οικογένεια Τρικούπη. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, κ. Πάνος Σόμπολος.
               Ακολούθως, οι δύο κύριες ομιλήτριες της εκδήλωσης, η κ. Σταυροπούλου – Γκιόκα Αικατερίνη, Διευθύντρια της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντικού Αίματος του Ι.Β.Ε. της Ακαδημίας Αθηνών και η κ. Πετροπούλου – Χαρώνη Φήμια, καθηγήτρια Γαλλικής φιλολογίας, απόγονοι και οι δύο πολιτικών οικογενειών του Μεσολογγίου και μέλη του Συλλόγου μας, αναφέρθηκαν σε σημαντικές λεπτομέρειες και ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, τα οποία συνδέονταν με την οικογένεια Τρικούπη, καθώς και τον ρόλο που έπαιξαν τα μέλη της οικογένειας κατά καιρούς, στην πολιτική ζωή του τόπου. Στο τέλος, τον λόγο πήρε ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Διονύσης Μπερερής, ο οποίος ευχαρίστησε το κοινό για την μεγάλη ανταπόκριση και την παρουσία του στην εκδήλωση, αναφερόμενος συγχρόνως και στους λόγους, που τον ώθησαν στην συγγραφή του αξιόλογου αυτού, ιστορικού βιβλίου.
               Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός των άλλων, οι βουλευτές του Νομού κ. Γιώργος Βαρεμένος και κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Βουλευτής Αθηνών κ. Γιώργος Δημαράς, ο πρώην πολιτευτής κ. Αριστοτέλης Μιμμής, εκπρόσωπος του Ιερατείου, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, Πανεπιστημιακοί, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, μέλη διαφόρων Συλλόγων και πολλοί άλλοι.
                Επίσης, η όλη εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε για να μεταδοθεί, από το τηλεοπτικό κανάλι ΑΧΕΛΩΟΣ TV, το οποίο ως γνωστόν, εκπέμπει στην ευρύτερη περιοχή της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
                Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους, την παραπάνω σημαντική εκδήλωση, καθώς επίσης και το τηλεοπτικό κανάλι ΑΧΕΛΩΟΣ ΤV, το οποίο ανέλαβε την βιντεοσκόπησή της.