Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Κάλεσμα για Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Το ζήτημα της Καύσης Βιορευστών έχει κορυφωθεί. Εδώ και ένα χρόνο οι πολίτες του τόπου ξετυλίγουν το κουβάρι ενός σκανδάλου αδειοδότησης 4 μονάδων βιορευστών εντός του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Το κουβάρι αυτό έχει ξετυλιχτεί και πλέον ακόμη και από το γραφείο του υπουργού Σ.Φάμελλου αναγνωρίζουν το πρόβλημα που θα προκαλέσει η λειτουργία των μονάδων αυτών.
Ωστόσο, βιώνουμε ένα θέατρο του παραλόγου, αφού, ενώ υπάρχει αναγνώριση του προβλήματος, κανείς από τους αρμόδιους δεν αναλαμβάνει ουσιαστική δράση, ώστε να δώσει οριστικό τέλος. Μπροστά στις κάμερες και τη δημοσιότητα όλοι χαμογελούν και υπόσχονται ανάληψη πρωτοβουλίας για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά, όταν τα φώτα σβήνουν, η στάση τους μετατρέπεται σε θρασύτατη και προκλητική αδιαφορία.

Για τον λόγο αυτόν, την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Στόχος μας, μέσα από αυτή την κινητοποίηση, είναι να αναδείξουμε την πλήρη αδράνεια και αδιαφορία και να απαιτήσουμε την ουσιαστική παρέμβαση:
- του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Νικόλαου Μπαλαμπάνη
- της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνας Σταρακά
- του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα.

Αυτά τα πρόσωπα, ενώ “περπατούν στους δρόμους του ΕΣΠΑ” με κεντρικό σύνθημα τον οικοτουρισμό, δεν έχουν κάνει όσα αρμόζουν στην θέση που κατέχουν ώστε να σώσουν το Εθνικό Πάρκο από την Καταστροφή. Θα πρέπει να υποχρεωθούν, επιτέλους, να κάνουν τη δουλειά που τους ανατέθηκε, αντί να αναλώνονται σε ανούσιες παρεμβάσεις για τα μάτια του κόσμου.
Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018
Ώρα: 12:00
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Μεσολόγγι (πρώην νομαρχία)

Ας είμαστε όλοι εκεί!


                               Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα