Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Τι απέμεινε πλέον ……

         γράφει ο Γιώργος Αντύπας 

 Την περασμένη εβδομάδα μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας τοπικής εφημερίδας γίναμε γνώστες δελτίου τύπου του Δήμου της πόλης μας ότι τη Δευτέρα (22 Ιανουαρίου) συγκαλείτο έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο για την «ενδεχόμενη κατάργηση του 2/39 ΣΕ»
Ο κ. Καραπάνος δεν γνώριζε ότι πρόκειται να τερματίσει η λειτουργία του 2/39 ΣΕ ως Κέντρο εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων οπλιτών, όταν η φημολογία αυτή άρχισε από πενταμήνου περίπου;
Δηλαδή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κι ο Αθηναϊκός τύπος που πριν από μερικές μέρες ασχολήθηκαν με το θέμα της τελικής απόφασης που εκκρεμούσε από τον Φεβρουάριο 2017, της κατάργησης των Κέντρων Εκπαιδεύσεως και την παρουσίαση Ν/Σ οπλιτών απ΄ευθείας στις μονάδες Εβρου και Νησιών είναι ανακριβή;
Αν ό ίδιος δεν ξέρει να διαβάζει, κανένας σύμβουλός του ή ειδικός συνεργάτης δεν τον ενημέρωσε;

Ακόμη και ο τοπικός τύπος σχολίασε το παραπάνω γεγονός, σύμφωνα με θετικές πληροφορίες μου από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Ο Δήμος μετά από αυτή τη διαρροή πληροφοριών, τουλάχιστον, τι έπραξε;
Ετεροχρονισμένα λοιπόν συγκαλεί συσκέψεις επί συσκέψεων (μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδόσει δελτίο τύπου).
Πιθανόν ο κ. Καραπάνος δεν γνωρίζει την προσφορά του 2/39 ΣΕ ως Κέντρον Εκπαιδεύσεως με την πολυετή παρουσία του στην οικονομική ζωή της πόλης μας και ταυτόχρονα ιστορικής προβολής της ανά την Ελλάδα.
Πλέον της ιστορικότητάς του το 2/39 ΣΕ και τη λειτουργία του ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε πόλος έλξης πολλών επισκεπτών-συγγενών των Ν/Σ οπλιτών.
          Γνωρίζω στον κ. Καραπάνο ότι υπηρέτησα επί δεκατρία (13)  χρόνια ως Ελλην Αξιωματικός  στο 2/39 ΣΕ και μάλιστα ως Διοικητής του.
Συνδέθηκα μαζί του με την πλήρη ανακαίνισή του τα έτη 1996-1997 με την αμέριστη οικονομική βοήθεια του τότε Αρχηγού ΓΕΣ Μανούσου Παραγιουδάκη και του αείμνηστου Υπαρχηγού ΓΕΣ Γεωργίου Θειακού, για να παρουσιάζεται στη σημερινή μορφή του και να εκφράζονται όλοι οι επισκέπτες του με τα κολακευτικότερα λόγια για τις εγκαταστάσεις του.
          Επίσης οι πρώτοι φωτεινοί σηματοδότες στο κόμβο της Αγριλιάς τοποθετήθηκαν κατόπιν ενεργειών μου με την πλήρη υποστήριξη του παραπάνω Αργηγού ΓΕΣ για την ασφαλή μετάβαση των Ν/Σ οπλιτών στο πεδίο Βολής.
Θα του γνωρίσω ακόμη ότι και η αποπεράτωση της Λέσχης Αξιωματικών το έτος 1983 υπήρξε συντονιστικό έργο δικό μου και του Συνταγματάρχη τότε Διοικητή Σπύρου Βερελή με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, παρά τις πολύχρονες αντιδράσεις της τότε Δημοτικής Αρχής.
          Τι να πει κανείς ολόκληρη ιστορία της πόλης και του 2/39 ΣΕ την οποία ο κ. Καραπάνος ενδεχομένως δεν γνωρίζει, ως απών.
          Παρ΄όλα αυτά τον εμπιστευτήκαμε και προσωπικά πίστεψα σε μια ανιδιοτελή και ακομμάτιστη συνεργασία μαζί του, αλλά από την πρώτη ημέρα (πριν ακόμη γίνει ορκωμοσία  της νέας Δημοτικής Αρχής), με τη χρησιμοποίηση σε καίριες θέσεις του δήμου μη αιρετών και κομματικών οργάνων-εξαρτημάτων, αναγκάστηκα σε παραίτηση αυτής της συνεργασίας.
          Το λάθος του κ. Καραπάνου είναι ότι ετεροχρονισμένα συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για το 2/39 ΣΕ με τους δικούς του ανθρώπους κι ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει  κανένα δελτίο τύπου.
Ποιο το όφελος;
Πιθανόν να αποποιηθεί αργότερα των ευθυνών του;
Ποιες είναι οι ισοδύναμες προτάσεις προς την ιεραρχία από την κατάργηση του 2/39 ΣΕ ως Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ν/Σ οπλιτών με γνώμονα την ιστορικότητα και την προσφορά του στην οικονομική ζωή της πόλης μας;
          Τουλάχιστον άς είμαστε σε επιφυλακή για τα χειρότερα ……, από την πρόκληση των αρίστων εγκαταστάσεών του και ειδικότερα του τεράστιου και ασφαλή χώρου του πεδίου βολής, όπως εξεφράσθη πρόσφατα κι ο Αρχηγός ΓΕΣ που επισκέφθηκε.
          Βελτίωση καμία στην πόλη μας, όλα πλέον έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια κι αντίδραση ή αξιοποίηση  ικανών συμπολιτών μας καμία.
          Χρειάζονται νέες κι ανιδιοτελείς δυνάμεις που αγαπάνε τον τόπο, γνήσιοι Μεσολογγίτες και όχι «προσωρινοί έποικοι», να δραστηροποιηθούν για το καλό και την έξοδό του από τη σημερινή κατάσταση, μακριά από φανατικούς κομματισμούς, προσωπικά ή οικογενειακά συμφέροντα και δημόσιες προβολές.
          Ο Δήμος ανήκει σε όλους τους Δημότες.

                                                          Αντύπας Γεώργιος
                                                         Αντιστράτηγος ε.α

                                                 (πρώην Διοικητής 2/39 ΣΕ)