Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"

Η αποψίλωση συνεχίζεται

Μεθοδικά και εν κρυπτώ αποψιλώθηκε το γραφείο του ΕΟΠΥΥ στο Μεσολόγγι όπου είναι και η έδρα της υπηρεσίας. Πλέον στο γραφείο υπάρχουν μόνο δυο υπάλληλοι, αφού όλοι οι υπόλοιποι (από τους 10 που ήταν αρχικά) καθώς και ένας μεγάλος όγκος φακέλων μεταφέρθηκαν στο παράρτημα του Αγρινίου. Την διαπίστωση αυτή έκαναν τα μέλη της Διοίκησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσολογγίου τα οποία στην συνέχεια ενημέρωσαν τον Δήμαρχο σχετικά με το θέμα.
Ο κ. Καραπάνος  συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων του Μεσολογγίου καθώς και των Δημάρχων Ναυπακτίας και Ξηρομέρου, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις και να μεθοδεύσουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ. Να σημειώσουμε ότι από το Κεντρικό κατάστημα του Μεσολογγίου εξυπηρετούνται φαρμακεία, ασθενείς, εργαστήρια και ιατροί των Δήμων Ι.Π Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου καθώς και κάποια λίγα φαρμακεία του Νομού Φωκίδας, ενώ το παράρτημα Αγρινίου εξυπηρετεί την πρώην επαρχία Τριχωνίδας.
Δυστυχώς η αποψίλωση του Μεσολογγίου συνεχίζεται μεθοδικά και εν κρυπτώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση αυτή για τη μεταφορά του κυρίου μέρους της λειτουργίας της ΠΕΔΙ-ΕΟΠΥΥ από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο, πάρθηκε από το Δ.Σ. του οργανισμού στις 21/6/2016 ύστερα από προφορική εισήγηση του προϊσταμένου της ΠΕ.ΔΙ Μεσολογγίου!!!
Φαίνεται ότι δεν ήταν τυχαία η άθλια και απαράδεκτη εικόνα που παρουσίαζε και παρουσιάζει το γραφείο στο Μεσολόγγι με τα αμέτρητα πακέτα φακέλων που είναι πεταμένα στο πάτωμα και σε κάθε σημείο του καταστήματος.
Στην παραπάνω άσχημη εξέλιξη για την πόλη μας θα πρέπει να προσθέσουμε και άλλη μια. Την οριστική απόφαση για κατάργηση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων που ουσιαστικά οδηγεί στο κλείσιμο του ιστορικού 2/39 Σ.Ε. από τον ερχόμενο Μάρτιο.
Οι βουλευτές του νομού μας υπάρχουν; Που βρίσκονται; Θα υπάρξει κάποια αντίδραση, κάποια κινητοποίηση ή μήπως εξαντλούν την υποχρέωσή τους απέναντι στους πολίτες που τους εκλέγουν απλά και μόνο ψηφίζοντας ΝΑΙ σε ΟΛΑ;
***
Ματαιώνεται το καρναβάλι;

Τελειωμό δεν έχουν οι άσχημες ειδήσεις για την πόλη μας. Φαίνεται ότι το Μεσολογγίτικο Καρναβάλι που έχει συμπληρώσει 33 χρόνια ζωής, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί. Στην απόφαση αυτή καταλήγουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι καρναβαλιστές κυρίως λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος συμμετεχόντων αλλά και λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών. Το καρναβάλι είναι μια σημαντική εκδήλωση που φέρνει κόσμο στην πόλη μας και τονώνει την τοπική αγορά, παρ’ όλο που σε απόσταση αναπνοής διεξάγεται το φημισμένο καρναβάλι της Πάτρας. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή ήταν μικρότερη με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της διοργάνωσης.  Φέτος λοιπόν φτάσαμε στην ματαίωσή της.
Ας ελπίσουμε ότι η διακοπή αυτή θα είναι προσωρινή και του χρόνου θα ξαναδούμε τους καρναβαλιστές να χορεύουν με κέφι στους δρόμους της πόλης…